1. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaamiagentuurid Idea Euro RSCG ja Baltic FCB ühinevad

Eesti suurimate reklaamiagentuuride hulka kuuluvad Idea Euro RSCG ja Baltic FCB ühinesid ühtseks reklaamiettevõtteks. Ühinenud ettevõtte nimeks saab IDEA. Ettevõtte tegevjuhiks ja juhatuse liikmeks saab senine Idea Euro RSCG juhatuse liige Birjo Kiik. Ühinemise tulemusena moodustub Eesti reklaamituru suurim agentuur, mille kogukäive oli möödunud aastal 65 miljonit krooni. Ühinemist kavatsetakse ka Läti ja Leedu ettevõtete tasandil.

Baltic FCB nõukogu liikme, nüüdsest ka IDEA nõukogu liikme Erko Tähe sõnul annab ühinemine võimaluse pakkuda nii uutele kui olemasolevatele klientidele paremat teenust, sest mõlemal agentuuril on kasutada unikaalsed strateegilise planeerimise ja uuringute läbiviimise mudelid, aga ka reaalne praktika väga paljudes ettevõtlusvaldkondades – joogi- ja toiduainete tööstuses, jaekaubanduses jne. Ka lisas Täht, et ühinemine annab klientidele koheselt võimaluse lisaks laiemale kommunikatsiooniteenusele ka paremaks ülebaltikumiliseks teeninduseks.

Ühinenud agentuuri nõukogu liikme ja ettevõtte ühe omaniku Mark Eikneri sõnul on ühinemise eesmärgiks olla tugeval positsioonil situatsioonis, kus reklaamiturg hakkab taas kasvama. „Tänasest kriisist väljuvad võitjatena need ettevõtted, kes suudavad oma turuosa suurendada ja on turu kasvu alguseks parimas stardipositsioonis,“ ütles Eikner. Eikneri sõnul on mõlemal agentuuril väga pikk ja mitmekülgne kogemus Eesti reklaamiturul ning nüüdsest peale erinevate oskuste ühendamist paraneb ettevõtte tooteportfell veelgi.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700