24. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus sotsiaalne võrgustik Keskus

OÜ Nagi käivitas 21. augustil internetis uue Eesti sotsiaalse võrgustiku Keskus, mille eesmärgiks on pakkuda siinsel turul uudset suhtlusvõimalust oma sõprade ja tuttavatega. Keskus põhineb Eesti suurimate fotosaitide Fotoalbum ja Nagi ning videosaidi Toru ligi 100 tuhande registreeritud kasutaja profiilidel ja sõprade-tuttavate nimekirjadel. Keskuses saab jälgida oma tuttavate igapäevaseid uudiseid, anda teada enda tegemistest ning võtta osa temaatilistest suhtlusgruppidest.

"Tundsime oma kasutajate vajadusi hinnates, et Eesti kasutaja vajab ühte avatud, omakeelset ning eelkõige täiskasvanud kasutajatele suunatud suhtlusvõrgustikku," kommenteeris Nagi kaasasutaja Jüri Kaljundi. "Keskus on mõeldud eelkõige oma tänaste olemasolevate sõprade ja tuttavatega suhtlemiseks ning nende igapäevaste tegemiste jälgimiseks. Internet ei asenda reaalses elus sõprade ja tuttavatega suhtlust, küll võimaldab see tänases kiires maailmas olla kontaktis ka nendega, keda näost näkku harvem kohtame. Selleks võimaluseks ongi Keskus."

Uudseks lahenduseks on Keskuse põhinemine Google'i poolt välja töötatud OpenSocial protokollil, mida kasutab enamus maailma sotsiaalsetest võrgustikest. See tähendab, et kõik firmadest ja eraisikutest kasutajad saavad soovi korral Keskusesse paigutada oma vidinaid ehk kasutaja esilehel ja profiilis toimivaid rakendusi. Juba täna võib Keskusega siduda oma blogi, lugeda kõigi Eesti suuremate meediaväljaannete uudiseid või lisada meelelahutusvidinaid. Lähiajal on oodata paljude teiste Eesti arendajate oma OpenSocial vidinate Keskuses avaldamist.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700