Autor: UAB Lonas • 5. veebruar 2024

Vähemalt viis soovitust inimestele, kes hindavad lõõgastavat und

Võimalused, kuidas oma voodit lõõgastavaks uneks ette valmistada.

On raske ülehinnata une olulisust ja tähtsust inimkehale. Kuid uni on ka väga õrn ja tundlik protsess, mistõttu vajame oma kiire argipäeva keskel hea une säilitamiseks pisut abi. Kvaliteetse magamiskeskkonna põhielement on täiuslik madrats. See tasakaalustab mitmesuguseid stiimuleid ja mõjusid, kohandub magaja füüsiliste omadustega ja seda saab isegi kujundada nii, et see reageeriks isiklikele mugavuse eelistustele. Sellegipoolest juhtub sageli, et madratsi valiku tähtsust ja mõju ei ole lihtsalt hästi mõistetud. Selle tulemusena pakub see postitus vähemalt viit soovitust, mis aitavad rõhutada madratsi põhiomadusi ja valdkondi, millele ostjad peaksid valiku tegemisel rohkem tähelepanu pöörama.

Räägime nüüd mõningatest numbritest: madratsi suurus!

On mitu põhjust, miks magamisaluse suurus on oluline. Magamisaluse valikul tuleks eelkõige arvestada magamisaluse pikkuse ja mahuga. Erineva kehaehitusega inimesed vajavad ka erineva suurusega ruumi. Tavaliselt kasutatakse mugava laiuse ja pikkusega madratsi valimiseks teatud mõõtmistehnikat. Vajaliku pikkuse määramisel on soovitatav lisada oma pikkusele umbes 15 sentimeetrit, sest see annab teile öösel liikumisel vabaduse ja ruumikuse tunde. Inimene, kes lamab, käed küljele ja peopesad pea all, mõõdaks madratsi laiuse määramiseks küünarnukkide vahemaad. Kahe inimese vahelist kaugust tuleks selles asendis mõõta, kui topeltmadrats äratab teie uudishimu. Need arvutused võimaldavad teil määrata mõistlikult täpseid soovitusi madratsi suuruse kohta, mis on vajalik korraliku une tagamiseks.

Foto: Pexels.com

Teine põhjus - kui ostate madratsi olemasolevale voodile, mis on ideaalses suuruses. Sellisel juhul peavad madratsi välismõõtmed tingimata vastama voodiraami sisemõõtudele. Sest liiga suur madrats lihtsalt ei mahu voodiraami ja liiga väike madrats - on ebastabiilne ja võib libisema hakata, kui magaja hakkab liikuma. Või äkki olemasoleva voodi mõõtmed ei piira teid ja te loote uue magamiskeskkonna? Siis võite vabalt improviseerida.

Kui kõvat või pehmet mardratsit peaksin otsima?

Madratsi pehmuse ja kõvaduse omadused on teine olulise tähtsusega tegur hea une puhul. Hästi valitud madratsi kõvadus ja muud kasulikud omadused võivad toetada tervislikku vereringet, lihaste ja liigeste ning selgroo, õlgade ja puusade õiget joondumist magamise ajal. See on omadus, mis tuleks valida täielikult enda kogemuste ja standardite põhjal. Keegi teine ei saa teile paremini selgitada, kuidas konkreetne madratsi kõvadusaste soodustab teie keha mugavust ja lõõgastust.

Lisaks mõjutavad seda ka kaal ja kehaehitus. Seetõttu on soovitatav enne madratsi valimist veeta mõnda aega magamisalusel lamades, et saaksite tunda erinevusi pehme, keskmise ja kõva madratsi vahel.

Madratsite tüübid ja nende omadused

Keskendudes erinevatele nõuetele ja harjumustele, võib madratseid eristada ka nende tüüpide järgi. Parimaid madratseid otsides on kõige populaarsemad valikud viskoelastsed, lateks-, vahtpolüuretaan- ja vedrumadratsid. Neid eristab:

- Vedrumadratsid on hästi õhku ja niiskust läbilaskvad, mistõttu neid hindavad need, kes eelistavad magamise ajal jahedat tunnet ja need, kes kipuvad higistama. Samuti sobivad need igasuguse kehakaaluga inimestele. Kuigi neid peetakse veidi vähem vastupidavaks, siis on need tavaliselt atraktiivsed hinna tõttu;

- Polüuretaan ja viskoelastsed vahtmadratsid on kõige enam hinnatud oma kuju kohanemise omaduste tõttu ning nende materjalid võimaldavad meeldivat mugavustunnet, kuigi nad on hingavad, kuid siiski võivad need madratsid olla mõnede jaoks liiga kuumad, et nendel magada;

- Lateksmadratseid hinnatakse nende vastupidavuse ja antibakteriaalsete omaduste tõttu, need sobivad ideaalselt ülekaalulistele inimestele, samas on need rasked ja ei sobi väga hästi neile, kes kipuvad higistama.

Miski ei ole parandamatu - kattemadratsid kaasa arvatud.

Mõnikord saab praeguse magamisaluse väikeste puuduste parandamisega hakkama ilma uue madratsi ostmiseta. Samuti on võimalik, et aja möödudes võivad teie keha vajadused muutuda ja te ei leia enam, et endiselt kvaliteetne madrats vastab teie vajadustele - näiteks kui leiate, et soovite pehmemat aluspõhja. Sellistes olukordades või isegi raskemate unega seotud puuduste korral võib kattemadratsist olla palju abi. Sarnaselt madratsi õhemale vormile muudab kattemadratsi magamisaluse omadusi, et suurendada lõõgastust ja taastada mugavus. Selle suurim eelis on see, et selle abil saab erinevatel põhjustel paindlikumalt ja taskukohasemalt kohaneda keha vajadustega või muutuvate magamisharjumustega. Kuna keha saadab signaale rahulikus tempos, siis on kattemadratsi abil lihtsam muutusi märgata ja neile reageerida, kui need toimuvad.

Foto: Pexels.com

Viimane osa - voodikatted madratsi kaitsmiseks

Magamiskeskkond on puhtuse ja hügieeni koht ning nõuab seetõttu erakordset hoolt. Me veedame voodis mitu tundi madratsil, mida kaitsevad linad ja voodipesu. Kuid veelgi rohkem seisab voodi tühjana. Et hoida oma magamisalus võimalikult kaua puhtana ja värskena, tolmu- ja keskkonnalõhnadest vabana, tuleks mõelda selle kaitsmisele ka väljaspool magamist. Üks lihtsamaid ja kõige tõhusamaid vahendeid on voodikatted, mis ei täida mitte ainult kaitsefunktsiooni, vaid võivad olla äärmiselt stiilsed ja aidata luua magamistoa keskkonda, lisades lõbusad mustrid või mängulised kaunistused. Erinevad voodikatte kangad teevad voodi sageli silmatorkavaks magamistoas. Ühest küljest on see oluline madratsi kaitse keskkonnaohtude eest ja teisest küljest on see stiilne, meeleolu loov stiilielement.

Võib-olla keegi veel imestab, miks on ainult viis nõuannet? Vastus on lihtne. Kuna need viis on esmased ja põhilised, siis järgmised nõuanded on sündinud igaühe individuaalsest kogemusest. Iga inimene on ainulaadne ja eriline, seega on tema uneharjumused ja kogemused erinevad. Lõppkokkuvõttes on see kõik seotud igaühe ootustega parimatele madratsitele ja püüdega vastata või isegi püüda anda veidi rohkem.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700