2. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra keel selgeks Skype’i vahendusel

Tallinna südalinna ärikvartalis asuva City Keeltekooli kollektiiv koosneb oma ala entusiastidest – nad on avatud uutele keeleõppe ideedele ja tehnoloogiale.

“Me ei väsi juurde õppimast uusi õpetamismeetode ning arutame õpetajatega pidevalt, kuidas õpetamist paremaks ning tõhusamaks muuta. Oleme avatud tehnoloogia arengule,“ ütles City Keeltekooli asutaja ja juht Britta Tamverk.

Keeleõpe globaliseerub juba 2011. aastast, siis kui kool asutati. Skype-kursused on populaarsed, kuid enamus kursuseid toimub hetkel koolis koha peal. Õpilased, kes ei saa keeltundi kohale tulla, saavad ühineda grupiga Skype’i teel. Kooli tulevikuplaan on pakkuda online-õpet emakeele kõnelejatega erinevatest Euroopa Liidu riikidest, näiteks itaallasest õpetaja, kes elab ja töötab Itaalias, annab tunde neile, kes on ise Eestis. “Õpetamine on muutumas globaalsemaks ning kliendi soovide osas ajale ja ruumile paindlikumaks. Kuid traditsioonilised keeltekursused on endiselt populaarsed ning ma julgen arvata, et ei kao veel kusagile,” märkis Tamverk.

City Keeltekool on pakkunud Skype-kursusi

Kui City Keeltekool loodi 2011. aastal, siis selle asutaja Britta Tamverk oli tolleks ajaks olnud juba üle 10 aasta õpetaja. Õpetamise käigus tekkis tal visioon, kuidas võiks üks hea kool välja näha. Tamverki jaoks oli oluline rajada kool keset ärikvartalit, et olla potentsiaalsetele klientidele lähedal ning et õpperuumid oleksid mõnusalt mugavad ning kaasaegsed – kindlasti interneti, arvuti ja projektori kasutamisvõimalusega õpperuumides.

City Keeltekool on pea iga aasta laienenud ja muutunud suuremaks igas mõttes ning see ongi tinginud vajaduse kolida kool suuremale äripinnale, praegu valmivasse Maakri ärikvartalisse. Samuti plaanitakse alustada keeltekoolitustega lastele ning teismelistele, kel on soov minna välismaale õppima või edukalt riigieksameid sooritada Eestis.

„Ma julgen väita, et meie juures töötavad oma ala entusiastid,” lausus Tamverk.

City Keeltekool osaleb Euroopa Liidu Erasmus + projektides selleks, et olla kursis Euroopas toimuvate metodoloogiliste aruteludega. “Meid puudutavad üsna otseselt ka suuremad poliitilised ja majanduslikud sündmused näiteks pagulased, eestlased, kes rändavad teistesse riikidesse. Me proovime mitte jääda õpetamises stagnatsiooni ning ka iseend pidevalt edasi arendada,” rääkis Tamverk.

Ikka inglise keel kõige popim

City Keeltekool on paindlik – kursustega alustatakse pea igakuiselt ning õppekava koostatakse vastavalt õpilaste vajadustele ning õpperühmad on väikesed, keskeltläbi 3-6 osalejaga. Koolis on kõige populaarsemad on inglise keele kursused, kuid palju osaletakse ka norra ja rootsi keele kursustel. “Kuna me oleme norra keelt mitmeid aastaid õpetanud erinevatele tasemetele ning erinevate suunitlustega, siis on norra keel meil kohati nö brändimärk,” märkis keeltekooli juht.

“Kuid muidugi tuntakse palju huvi ka vene keele ja soome keele vastu. Paljud õpilased tulevad ka oma lemmikõpetaja pärast meie kooli. Oleme samuti korraldanud natuke eksootilisemaid ja ebatavalisemaid kursuseid, näiteks vene keele kursus prantsuse keele baasil,” tõdes Tamverk.

http://citykeeltekool.ee 

Loo autor: Katre Pilvinski

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700