Autorid: Hando Sinisalu, Laura Reiter • 14. oktoober 2022

Venemaa reklaamiekspert: McDonald'si burgerikastet müüakse 50 euroga

Pärast Lääne ettevõtete lahkumist Venemaalt on kohalikud ettevõtted võtnud üle sarnased brändid, mis üritavad Lääne brände asendada. Originaaltooteid saab osta, aga märgatavalt kõrgema hinnaga, rääkis Peterburi ja Moskva reklaamiagentuurides pikki aastaid töötanud Vladimir Pavlov Äripäeva raadio hommikuprogrammi saates.
Reklaamtahvel Moskvas.
Foto: SIPA/Scanpix

Nüüd Tallinna agentuuri No Mittens juhatuse liikmena töötav Pavlov märkis, et Venemaa reklaamiturg saab samuti pihta, langust oodatakse kuni 70 protsenti. Lisaks rääkis ta, et kuna Lääne brändid on turult lahkunud, on nende originaaltoodetest saanud eriti nõutud kaup, mida internetiportaalidest saab osta üüratu hinnaga - näiteks McDonald'si burgerikastet müüakse seal 50 euroga. "Kohalikud brändid aga suurte brändide kadumisest ei võida, kuna neil ei ole veel piisavalt ressurssi, et Lääne brände, mis olid Venemaal turuliidrid, asendada," rääkis Pavlov ja lisas, et ka paljud reklaamiagentuurid on Venemaalt ära kolinud - näiteks Dubaisse, Jerevani või Gruusiasse.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700