Autor: Konstantin Burõi • 10. mai 2021

Lätlaste äpardunud vaktsineerimiskampaania pani inimesed naerma ja läks kalliks maksma

Pandeemiaga võitlemine vajab kõikide olemasolevate meetmete kasutamist. Erinevatel riikidel on erinevad lähenemisviisid, aga probleem on ikka sama. Lätis pandi ministeeriumi poolt vene keelt kõnelevale auditooriumile tellitud kampaaniaga pehmelt öeldes puusse. Kaks korda.

Valitsused kasutavad kõiki nende käsutuses olevaid instrumente selleks, et kutsuda aina rohkem inimesi vaktsineerima. Paraku ei toimi asjad alati nii, nagu peaksid. Halb kommunikatsioon vene auditooriumile on vist Baltimaades kujunenud tavapäraseks. Täna räägime untsu läinud Läti kampaaniast, mille käigus üritati kõnetada vene elanikkonda, aga vene inimene sai tänu sellele kampaaniale hoopis südamest naerda. Nii kehva sotsiaalkampaaniat pole Lätis vist enne kunagi nähtud.

Kampaania „2 miljonit põhjust vaktsineerida“ hakkas hoogu võtma paar nädalat tagasi. Reklaam levis igal pool. Kui vene inimesed seda nägid, ei suutnud nad naerust pisaraid tagasi hoida, kuid mitte kõik. Mõned inimesed rääkisid sotsiaalmeedias, et kuidas on üldse võimalik, et vene sihtrühmale tehakse nii halba kampaaniat.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700