Autor: Best Marketing • 15. aprill 2021

Enim laenureklaamidega seotud rikkumisi leidus Facebookis

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TTJA) poolt läbi viidud finantsteenuse osutajate veebipõhiste finantsteenuse (sh tarbijakrediidi) reklaamide kontrollist selgus, et peamised laenuteemaliste reklaamide rikkumised leidsid aset reklaamiteegis Facebook Ad Library.
Foto: Dado Ruvic

Jaanuari keskpaigast veebruari keskpaigani reklaamide vastavust reklaamiseaduse sätetele kontrollinud TTJA kaubandustalituse ametnikud viisid kokku läbi 33 järelevalvetoimingut 13 finantsteenuse osutaja suhtes. „Järelevalve projekti eesmärk oli saada ülevaade, milliseid nõudeid on finantsteenuse reklaamides rikutud ning teavitada märgukirjade kaudu turuosalisi tuvastatud rikkumistest,“ tutvustas TTJA kaubandustalituse jurist Mari-Liis Aas. „Tarbijat peetakse lepingulises suhtes nõrgemaks pooleks ning seega tulenevad reklaamiseadusest küllaltki ranged piirangud just tarbijakrediidi reklaamimisele. Vastava regulatsiooni eesmärk on olnud vähendada selliste laenuvõtmisotsuste arvu, mis on langetatud emotsiooni ajal, piisavalt kaalutlemata ning laenutingimustesse süvenemata. Seega on reklaamiseaduses sätestatud nõuete rikkumisel oht, et tarbija teeb läbimõtlemata laenuotsuse, mis võib lõppeda sellega, et tarbija satub makseraskustesse ning ei suuda võetud laenu tagasi maksta,“ lisas ta.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700