Best Marketing • 21 jaanuar 2020

Eestlanna valiti 35 Soome ärimaailma tulevikutegija hulka

Põhjamaade suurim majandusvaldkonna nädalaleht Talouselämä avaldas nimekirja väljapaistvatest noortest juhtidest Soomes, kelle hulka valiti ka Pauligi Soome ja Baltimaade turundusdirektor Mariell Toiger.

Soomes ilmuv Talouselämä esitleb iga viie aasta tagant 35 alla 35-aastast ärimaailma tulevikutegijat, kes viivad Soome majanduselu uude aastakümnendisse. Nimekiri anti välja neljandat korda ning Toiger on seni esimene eestlane, kes on mainekas ülevaates ära märgitud.

Täna vastutab Toiger Pauligi, Santa Maria ja Risenta kaubamärkide turunduse eest Soomes ja Baltikumis ning juhib 30-liikmelist rahvusvahelist turundusmeeskonda. „Äramärkimine Soome ärimaailma tulevikutegijate hulgas on suur tunnustus, milleni on viinud järjepidev töö ja eneseareng. On olnud väga arendav töötada koos oma ala professionaalidega ning saada kogemus nii turunduse, ostu, logistika kui müügiosakonnast,“ ütleb ta.

Juhina väärtustab ta koostööd ja avatud suhtlust. „Paulig on 143 aasta pikkuse ajalooga perefirma, kus kehtib põhimõte, et koos saavutame rohkem kui üksi. Soovin olla meeskonnas eeskujuks ja luua õhkkonna, kus igaüks tunneb, et tal on mitte lihtsalt võimalus, vaid kohustus oma arvamust avaldada,“ selgitab Toiger.

Toigeri sõnul on turundusvaldkond talle alati südamelähedane olnud. „Seoste otsimine põhjuste ja tagajärgede vahel on mind alati köitnud. Turundustöös tuleb olla ühteaegu analüütiline ja loov. Selle valdkonna areng nõuab julgust ja oskust uuendustega paindlikult kaasas käia ning tarkust näha, kuhu valdkond viie või kümne aasta pärast areneb,“ räägib Toiger.

Kõige murrangulisemad uuendused toob tema hinnangul turundusse tehnoloogia areng. „Täna on raske ette kujutada turundust digitaalse tasandi, sotsiaalmeedia ja e-kaubanduseta. Tehnoloogia areng on muutnud turundustegevused tõhusamaks kui eales varem ning nende võimaluste äratundmise ja rakendamisega tegeleme igapäevaselt ka Paulig Grupis,“ sõnab Toiger.

Samuti tuleb turunduskommunikatsioonis püüelda jätkusuutlikkuse suunas sama pühendunult kui selle elluviimisse tootmises. „Ettevõtted peavad järjepidevalt püüdlema selle poole, et nende tegevusest jääks maha võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. Tarbijatel on kasvav huvi selle vastu, mida ettevõtted selle suunal teevad,“ lisab Toiger.

Mariell Toiger asus Pauligis tööle 11 aastat tagasi, alustades oma karjääri turundusassistendina ja jätkas tootekoordinaatorina. Pärast seda on ta olnud ettevõttes erinevates vastutusrikastes juhirollides. Lisaks Pauligile on ta töötanud ka Procter&Gamble&Teva Healthcare müügi- ja turundusosakonnas. Toigeril on rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraad Estonian Business Schoolist.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700