Autor: Best Marketing • 28. juuni 2019

Influenceriturunduse idufirma kaasas maineka investori

Eesti idufirma Promoty lõi platvormi, mis viib kokku brändid ja Instagrami sisuloojad ehk nn influencerid. Juba poolteist aastat edukalt tegutsenud ettevõte kaasas nüüd investeeringu, et platvorm esimestele välisturgudele viia.
Promoty tiim
Foto: Kristel Pähkel

Promotysse investeerinud turundusagentuuri IMPACT 80/20 asutaja Kristjan Raude sõnul on influenceriturundus täna lapsekingades, mis peatselt hakkavad väikseks jääma.

“Olen tegutsenud turunduse ja müügi valdkonnas viimased 15 aastat nii Eestis kui välismaal ning näen, et influenceriturundus on tulnud, et jääda,” selgitas Raude investeeringu tagamaid ja lisas, et selle valdkonna iga-aastane kasv on meeletu.

“Oleme platvormi pooleteist aasta jooksul Eestis valideerinud ning koostöös kohalike brändidega toodet paremaks ehitanud. Usume, et toode on peagi sealmaal, et suudame ka maailma mastaabis konkureerida,” sõnas Promoty tegevjuht Aleks Koha.

Laienemisel plaanib idufirma kasutada lokaalset strateegiat, kus laienetakse ühte riiki korraga ja kohalikus keeles. Sarnast strateegiat on Eesti idufirmadest edukalt kasutanud näiteks Bolt. "Kui Bolt laieneb linn-linna haaval, siis meie laieneme riik-riigi haaval," selgitas Koha.

“Promoty on kindlasti idufirma, millel silma peal hoida,” kinnitas Madis Müür, tehnoloogiainvestor ja Promoty nõustaja. “Nad viivad brände suunamudijatega kokku oluliselt soodsamalt ja paremini sihitult kui konkureerivad platvormid. Usun, et tegemist on järjekordse Eesti tehnoloogiamaastiku edulooga.”

Promoty on tegutsenud alates 2017. aasta lõpust. Platvormiga on Eestis liitunud pea 15 000 Instagrami kasutajat ning üle 500 turundaja. Pooleteist aasta jooksul on läbi viidud pea 250 kampaaniat brändidega nagu Wolt, River Island, Taffel ja Circle K.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700