Jaga lugu:

Kantar Emor: Eesti meediareklaamiturg tegi viimaste aastate suurima kasvu

Hoolimata eelmisel aastal Eestist rekordilise hulga reklaamiraha ära viinud sotsiaalmeediast kujunes esimene kvartal kodumaisele meediale üle pika aja väga heaks – reklaamimaht kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga tervelt kümnendiku.

Valimisreklaam  Foto: Liis Treimann

Kantar Emori meediauuringute juhi Margo Veskimägi sõnul oli kasv viimaste aastate suurim ja mõistagi vedasid seda erakondade reklaamipanused enne valimisi. „Samas oleks meediareklaamiturg jäänud kasvupoolele ka erakondade valimisreklaamita,“ märkis Veskimägi. Koos otsepostitustega osteti kodumaistelt meediaettevõtetelt reklaami 25 miljoni euro eest.

Nii ajalehed kui televisioon suurendasid reklaamimahtusid kuus protsenti, esmakordselt rohkem kui kolme aasta jooksul kasvas kvartaalselt veidi ka ajakirjade reklaamimüük. Ehkki eelmise aasta kokkuvõttes tammus internetireklaami müük sisuliselt paigal, toimus esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 15-protsendiline hüpe.

Veskimägi lisas, et esimese kvartali tulemusi ilmestab erinevate meediakanalite reklaamikäibe ebaühtlane kasv. Välireklaamiturg kasvas kõige kiiremini ehk enam kui 18 protsenti, seejuures näitas suurepärast tulemust nii digitaalne kui ka traditsiooniline välimeedia. „Ehkki nii ajalehtede- kui telereklaami osatähtsus kogu pirukast väheneb, oli televisiooni osa endiselt ligi 27 protsenti ehk kuus miljonit eurot, internetil 24 protsenti ehk 5,4 miljonit ja ajalehtedel suuruselt kolmanda reklaamipinnana 17,5 protsenti ehk neli miljonit eurot,“ lisas Veskimägi. „Samas jätkab välireklaami osa kasvu ja see ületas samuti 17 protsendi piiri.“

Kantar Emor on 1990. aastal loodud teabe- ja uuringuteenuste pakkuja. Emor kuulub üleilmsesse turundusteabe kontserni Kantar, mis on maailmas suuruselt teine teabeteenuste kontsern.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831marianne@bestmarketing.ee
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988kristi@bestmarketing.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee