Andrus Kiisküla • 17. detsember 2018
Jaga lugu:

Kasutamata eduvalem Facebookis

Facebook tutvustab uusi reklaamimise võimalusi oma platvormil pea iga nädal. Pisikesed muudatused tihti, mis ühel hetkel moodustavad suure pildi ja täidavad meie eesmärke kiiremini ja väiksema investeeringuga.

Konverents Best of Global Digital Marketing. Mustamäe Apollo kinos  Foto: Raul Mee

Aastaid on Facebookis nii orgaanilise link postituse kui ka ühe pildiga reklaami (Single Image ad) visuaali formaadiks olnud 1200*628 pixelit. Tüüpiline reklaam sellise visuaaliga on selline:

Juhul, kui on olnud soov Facebookis kasutada kõrgema servaga pilti (näiteks ruut), siis on see olnud võimalik ainult pildi postitusena, kus kirjelduses on aktiivne link. Reklaami korral on võimalus paremasse nurka tuua ka aktiivne nupp.

Õnneks on see kõik juba mõnda aega minevik! Uus võimalus reklaamihalduris võimaldab kasutada reklaamide (Single Image Ad) juures ka ruudu kujulist pilti, mis võtab enda alla palju suurema ala pixeleid kasutaja ekraanil ning annab võimaluse pildi peal rohkem oma lugu rääkida:

Selle uue formaadi kohta on ka selge soovitus (vt. all oleva pildi paremasse alumisse serva), aga harjumusel on oma jõud ja suur* osa reklaame on täna ikka vana suhtega.

Kõige parem on vaadata ideaalis kahte identset või võimalikult sarnast kampaaniat, et saada aru, kui palju ruudu formaadis pilt juurde annab.

Need kaks all olevat reklaami on tehtud Äripäeva Akadeemia turundusjuhi Keit Ausneri poolt samale koolitusele. Keit haaras uuesti infost kiirelt kinni. Esialgu küll ebalevalt, et peab palju asju uuesti tegema, aga see asendus kiirelt sõnumiga: “…ma olen nii vaimustuses! teen kõik oma vanad reklaamid ringi”.

Nagu näha, siis tekstid võtavad mõlemal reklaamil sama suure ala (kõrgus) enda alla. Ruudukujuline pilt annab meile aga palju suurema ala ja kokku saab läbi selle kogu reklaam rohkem tähelepanu.

Kas suurem pind on parem?

Suurem pind annab meile võimaluse visuaalselt paremini oma toodet/teenust tutvustada. Video formaat on juba ammu ruudu (või isegi 4:5 suhtega) edukalt kasutusel olnud.

Variant on ka sama pilt teha lihtsalt suuremaks ja te saate rohkem pixeleid kasutaja ekraanil kätte. Siin on ühe värske A/B testi numbrid, kus mul oli sõnum sama ja pilt natukene muudetud, et oleks A variandi jaoks ruudu kujuline. Konversiooni hind ruuduga tuli 0,98 senti ja vana pildiformaadiga 1,11 eurot. Vahe 13 senti. See on protsentuaalselt arvestatav võit ja mida suurem on eelarve, seda rohkem tunneb ka vahet panga arvel.

Millele peaks veel mõtlema?

Hetkel ei saa otse sellisel kujul orgaanilist postitust teha. Facebooki kommentaar novembri alguses oli “not this time”, aga Sa saad alati sellisel kujul tehtud reklaami pushida/tõugata orgaaniliselt jooksma.

Siin on hetkel, aga üks konks. Kui keegi sellist postitust või reklaami jagab, siis teatud juhtudel Facebook lõikab selle postituse pildi madalamaks. Viimane kogemus, 4 jagamist jäid ilusaks ja 1 jagamine sai vanas formaadis (1200*628) lõigatud visuaaali.

Miks? Muudatus tuleb sellest, et kui jagatakse kogu postitust või reklaami (linnukene -> include Original Post), siis tuleb pilt ruudu kujulisena ilusasti kaasa. Kui linnukene ära võtta, siis tükeldab Facebook pildi ära, kuigi tegemist ei ole Facebooki välise lingiga vaid ikkagi postitusega. Lisaks võib postituse pealkirja all olev kirjeldus ära kaduda. Facebook lubas täpsustada, miks see nii on. Hetkel on selleks paar lihtsat nippi, kuidas visuaalid katki ei läheks – sellest, aga juba mõnel teisel korral.

Andrus Kiisküla teeb Facebookis ja Instagramis turundamise koolitusi nii algajatele kui ka edasijõudnutele. Järgmine algajate koolitus toimub 8. veebruaril 2019 ning edasijõudnutele suunatud koolitus 10. mail 2019.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Jekaterina Molotkova
Jekaterina MolotkovaBest Marketingi juht-toimetajaTel: +372 5620 6764jekaterina@bestmarketing.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com