Autor: Andrus Kiisküla • 8. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WWW leiutaja tahab “lepingut” Internetile

Lissabonis toimuva maailma suurima Web Summit digikonverentsi juhatas sisse WWW leiutaja Tim Berners-Lee, kes tekitas piisavalt segadust peale enda tutvustamist, sest tihti aetakse WWW ja Internet segamini. Märkusena, et Internet leiutati tunduvalt varem Robert E. Kahn ja Vint Cerfi poolt.
Web Summit
Foto: Erakogu

Nüüd ligi 30 aastat hiljem tahab mees, kes WWW leiutas, seda parandada. Tim Berners-Lee usub, et inimesed näevad ohtu oma privaatsusele ja vabadusele suurte korporatsioonide poolt. Valeuudiste levik, inimestega manipuleerimine jpm. Ja mitte ainult. Ka riikide poolt. Lähiajalugu on näidanud, et ka riigid piiravad Interneti teenuseid valimiste ja protestide ajal. Lisaks on piisavalt riike, kus teatud teenused ei olegi üldse kasutatavad. Lisaks, mida meie andmetega tehakse, kuidas kasutatakse, kes kasutavad…? Ja selles valemis on muidugi ka kodanikel oma roll.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700