Silja Oja • 13 oktoober 2017
Jaga lugu:

ERMi edu Eesti disainiauhindadel on tõestus sellest, et panus disaini tasub end ära

Eile õhtul kuulutati auhinnagalal välja ADC*E Eesti Disainiauhinnad 2017 laureaadid, kus kategooriateülene peaauhind Grand Prix läks Eesti Rahva Muuseumi püsinäituse "Uurali kaja" näitusedisainile, mille autoriteks on sisearhitektuuribüroo JANKEN WISESPACE ja disainiagentuur Velvet.

Tutvu kõigi ADC*E Eesti Disainiauhinnad 2017 võidutöödega: defol.io/adcestonia/2017 

Lisaks peaauhinnale pälvis Velvet ERMi "Uurali kaja" eest 2 kulda (firmagraafika ja keskkonnadisain) ja 2 hõbedat (digilahendused ja erioskuste infograafika); helimaastike disainer Taavi Tulev sai kulla näitusele tehtud maailma suurimat loodushelide aastaringi moodustava heliinstallatsiooni eest. ERMi erinevad projektid pälvisid konkursilt veel 5 auhinda ning konkursi ajaloos esmakordselt pälvis muuseum ka aasta kliendi auhinna. Lisaks "Uurali kajaga" seonduvate disainiprojektide auhindadele pälvis Velvet veel 3 pronksi ja ühe hõbeda, olles 9 auhinna ja 14 finaali pääsenud tööga ka edukaim agentuur.

Velveti disainijuhi ja partneri Janno Siimari sõnul on preemiad tunnistus Eesti näitusedisaini kõrgest tasemest ning sellest, et riigi investeering kvaliteetsesse disaini tasub end ära. "ERM on üks väheseid objekte, kuhu Eesti riik on disaini ning arhitektuuri näol tugevalt panustanud. Täna võime juba julgelt öelda, et see on edulugu, mis meelitab Eestisse ka rahvusvahelise disaini- ja muuseumipubliku. Kõik konkursil finaali pääsenud tööd tõestavad, et Eesti disain on heal tasemel ning see toob meie disaineritele järjest enam tellijaid ka väljastpoolt Eestit," ütles Siimar.

"Uurali kaja" on kõrget tunnustust pälvinud ka varem - tänavustel Euroopa Disainiauhindadel võideti peapreemia näitusedisaini kategoorias, jaanuaris toimunud Eesti muuseumide aastaauhindadel saadi parima püsinäituse tiitel. Näituse multimeedialahendused tõid Velvetile Kuldmuna konkursil kuldmuna multimeedia kategoorias, näituse graafika pälvis hõbemuna korporatiivgraafika kategoorias ning tervikkujundus võitis hõbemuna ka keskkonnalahenduste kategoorias.

"Uurali kaja" näitusekujundus valmis erakordselt pika perioodi – ligi kaheksa aasta – vältel. Kujundusega loodi terviklik ruumikeskkond ja audiovisuaalne isetoimiv ökosüsteem, mis võimaldab külastajal aja maha võtta ning korraks välise maailma täiesti ära unustada. Elada sisse kaugete hõimlaste elukorraldusse, süveneda nende roogade mitmekesisusse. Või istuda pikemaks ajaks karjala sauna ette pingile, jälgida kivist merekallast õhtuhämaruses, kuulatada haigrute huikeid ja lihtsalt mõtiskleda. Näitus peidab endas maailma suurimat loodushelide aastaringi moodustavat heliinstallatsiooni.

"Uurali kaja" disainiloost lähemalt: www.echooftheurals.com 

ADC*E Eesti Disainiauhindade konkurss toimus tänavu juba kümendat aastat, et tutvustada ja tunnustada Eesti parimat disaini - konkursile esitati 338 tööd. ADC*Estonia ehk Art Directors Club Estonia on loodud selleks, et tõsta Eesti kommunikatsioonitööstuse kunstilist taset, propageerida ja arendada loovust ning koondab endas juhtivate agentuuride loovtöötajaid. Konkursi võidutööd esitatakse tuleval aastal Barcelonas toimuvatele ADC*Europe auhindadele - ADC*Europe on 1990. aastal loodud Euroopa loovjuhtide klubi, mille auhindadega tunnustatakse silmapaistvate tulemuste eest parimaid Euroopa disainereid.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 51 44 884Maarit.eerme@aripaev.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com