14. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nicholas Bean: Uueks trendiks sotsiaalmeedias saavad privaatsõnumite platvormid

Intervjuu Rootsi agentuuri DigitasLBi sotsiaalmeedia analüütiku Nicholas Beaniga, kes esineb 22. aprillil Tallinnas toimuval sotsiaalmeedia konverentsil.

Kui sotsiaalmeedia turundus mõned aastad tagasi alguse sai, lõid paljud brändid õhinal sotsiaalmeedia profiile ja püüdsid koguda nii palju fänne kui võimalik. Seda peeti tasuta turunduskanaliks, sest postitused jõudsid orgaaniliselt väga paljude inimesteni. Nüüd on aga olukord muutunud. Kuidas Sa kirjeldaksid sotsiaalmeedia turunduse tänapäeva võrreldes selle algusaastatega?

Esiteks ma ei arva, et sotsiaalmeedia oleks kunagi olnud tasuta kanal. Sotsiaalmeedia kanalite juhtimine ja haldamine, sisu loomine ja edastamine, strateegia ehitamine – kõik need üksikud elemendid maksavad midagi. Samal ajal ma leian, et sotsiaalmeedia suurim väärtus on ikka veel orgaaniline ja teenitud nähtavus (organic & earned reach). Kuigi peab tunnistama, et makstud meedia (paid media) mängib nüüd sotsiaalmeedias tunduvalt suuremat rolli kui varem. Üldiselt ma usun, et sotsiaalmeedia turundus on oma olemuselt midagi sellist, mis jätkab kasvamist ja areneb koos sellega, kuidas inimesed internetis suhtlevad ja tegutsevad.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700