Autor: Silja Oja • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joel Volkov: Eesti ärimaailm elab murdeiga

Teemal "Eesti Aasta turundustegu 2014" avaldab arvamust reklaamiagentuuri Der Tank loovjuht Joel Volkov: Eesti ärimaailm elab murdeiga. Meil on soliidsed, nö vanad ettevõtted ja nö startupid. Nende kahe nähtuse vahel on tükk tühja maad, kus inimesed tegutsevad nii nagu oskavad või kuidas jumal juhatab. Mõni veidi nutikamalt, kuid enamik täiesti suvaliselt. 

Eesti ärimaailm elab murdeiga. On soliidsed, nö vanad ettevõtted, kes justkui on näinud igasuguseid aegu ja kellel on igale heale, kuid veidi riskantsele ideele olemas pidurdav vastulause a la “Müük arvab, et selline lähenemine ei toimi!” või “Meie mõõdikud irratsionaalsust ei mõõda.". Ja asi otsustatud.

Teisel pool on üha rohkem pead tõstvad nö startupid, milledest mõned on juba päris suured virtuaaltiivad kasvatanud. Neil puudub klassikaline turundusstruktuur, kuna valdavalt nad ongi turunduslikust ideest välja kasvanud nähtused. Neid absoluutselt ei huvita Eesti turg ja kohalik maine. Ka see on lühinägelik suhtumine, kuna kuskil peab olema su baas ja kodu, kuhu peksa saamise või väsimuse korral haavu lakkuma tulla. Kuskil peavad sul olema sõbrad. Neid neil pole.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700