21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas hot dog R-kioski päästis

Kui Tallinna linnas hakkas kehtima tasuta bussisõit, kaotas R-kiosk piletimüügi ärakukkumise tõttu hulga kliente. Õnneks oli ettevõttel olemas päästeplaan - hot dog. “Kui tulime 2012. aastal välja oma hot dog'iga, julgesin müügikasvuks ennustada 50 protsenti, tegelikkuses tõusis see 300 protsenti. Me ei võrdle praegu oma numbreid enam eelmise aastaga, vaid eelmise kuuga,” rääkis R-Kioski turundusjuht Evelyn Hinto. Turunduseelarvet on kõik need muutused kasvatanud 3/4 võrra.

Kohapeal söögi-joogi pakkumisega on laiendanud oma äri mitmed kaubandusettevõtted. Võileibu, hot dog'e pakuvad klientidele R-kiosk ja Statoil, head kohvi-teed saab nautida näiteks sisustuspoes Homeart või jalgrattaid müüvas poes Jooks. Kohvik-poena töötavad Tallinnas Sfäär ja Nop, Viljandis Rohelise maja pood ja kohvik.

Kui Tallinn hakkas 2013. aastal pakkuma tasuta ühistransporti, andis see tugeva hoobi R-kioski ärile. Kui bussipiletite kuukäive oli enne seda olnud 1,5 miljonit eurot, siis tasuta ühistranspordi pakkumisega langes see 300 000 euroni, firma kaotas suure hulga kliente. “Pidime leidma uue fookuse, et toime tulla. Õnneks oli meil tolleks hetkeks välja töötatud toode, millele keskenduda - selleks oli hot dog,” selgitas R-kioski turundus- ja ostujuht Evelyn Hinto, kuidas R-kioskist muu hulgas ka tänavatoidu pakkuja sai.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700