• 14.05.14, 14:36
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Uued suunad kaubamärkide kaitsmises

Ettevalmistamisel on uus tööstusomandi seadustiku eelnõu, mis jõustumise korral toob kaasa olulisi muutusi kõigile kaubamärgiomanikele. Varasemaid kaubamärgiõiguseid enam ei kontrollita.
Ühe põhimõttelise muudatusena plaanib riik kaubamärgi registreerimisel loobuda varasemate kaubamärgiõiguste kontrollist. Täna kehtiva kaubamärgiseaduse järgi kontrollib Patendiamet, et kaubamärgi registreerimine ei läheks vastuollu varasemate kaubamärkidega. Üldreeglina ei registreerita varasema kaitstud kaubamärgiga samasugust või sarnast hilisemat kaubamärki, kui kaubad või teenused on samad või sarnased varasema kaubamärgi omadega. Sellisel juhul on registreerimine võimalik üksnes varasema kaubamärgi omaniku kirjalikul loal, mille hilisema sarnase märgi taotleja peab hankima ja Patendiametile esitama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Bestmarketing esilehele