29. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meie aja kangelased. Mõtteid kampaaniast „Erinevus rikastab“.

Õilis on soov panna inimesi mõtlema, ärgitada neid millegi üle juurdlema (enamasti reklaamidel sellist eesmärki ei ole) – kuid ei ole hea sööta inimestele ette liiga mitmekihilisi sõnumeid, liiga keerulisi mõtlemisülesandeid… Loe, mida kirjutab “Erinevus rikastab” kampaaniast Ad Angelsi copywriter Jaanus Adamson.

Filosoof Peter Sloterdijk on aga osutanud, et rohkem kommunikatsiooni tähendab põhimõtteliselt ka rohkem konflikte. Avalikud diskussioonid võrdõiguslikkuse teemadel mõjuvadki enamasti halastamatute maailmavaateliste või elutundeliste lahingutena, kus ilkumise väljakannatamine kuulub otsekui endastmõistetavalt kutsumuse või palga sisse (soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi mõnitamine Peeter Oja poolt „Ärapanijas“ ei olnud pelgalt infantiilne tolatsemine või süüdimatu konjuktuursus, seal oli haista toorest viha ja nilbet sadistlikku naudingut).

Alati on valus on vaadata, kuidas keegi, kes heas usus mingit õilsat asja ajab, kaikaga vastu pead saab. Ikka ja uuesti. Seksuaalvähemuste õigusi puudutavates avalikes aruteludes on üldlevinud kaigasteks „terve mõistus“, traditsioonilised pereväärtused, rahvastiku taastootmine, valitud tsitaadid Vanast Testamendist jne. Ja enamasti – kui mitte alati – tunnevad kaikaga andjad ka ise end kuidagi rünnatute või ohustatutena.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700