Autor: Silja Oja • 17. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas veebidisaini agentuur GBF Media ehtis end võõraste sulgedega?

Oktoobri keskel sai veebiagentuuri Deep Systems juht Hegert Mölder kampaaniakirja GBF Media nimeliselt ettevõttelt, mis uut ja ilusat kodulehte pakkus. Kui algul tegid pakkumise sisu ja lubadused Hegertile nalja, siis lähemal uurimisel avastas ta GBF-i „tehtud tööde“ hulgast neli oma firma ehk Deep Systems’i teostatud veebilahendust, teiste seas telesarja „Kelgukoerad“ veebilehe, mis oli varasemalt võitnud nii Eesti Internetiauhinnad 2010 kui Kuldmuna 2010 kulla.

Kuna GBF ja selle juhid olid Hegert Mölderi jaoks tundmatud, tekkis küsimus, kas tegemist on halva nalja või pahatahtliku konkurentsiga?

Hegert võttis kampaaniakirja saatnud firmaga ühendust. „Meie soovile eemaldada kampaaniast tööd, millega GBF'il polnud mingit seost, ei reageeritud. Seepeale otsustasime juhtumi avalikustada,“ rääkis Hegert. Teema tekitas elavat arutelu nii Veebiklubi Facebooki lehel kui ka Pixelis, kus üldine arvamus GBF’i teo hukka mõistis.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700