28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Age McCanni strateegiajuht Tõnu Kõva: ''Kõiki jalgrattaid ei pea ise leiutama''

Muljed Cannes Lions Creativity festivalilt on igati positiivsed. Lisaks huvitavatele ja inspireerivatele kommunikatsioonilahendustele leidsid käsitlemist mitmed minule olulised teemad – turunduse muutumine, agentuuri ärimudeli transformeerumine, loovuse ning tehnoloogia läbipõimumine jpm.

Kahtlemata oli huvitav ja inspireeriv Martin Lindstromi ettekanne, milles ta käsitles brändi rolli inimeste igapäevases elus. Brändide tähtsus kasvab – kui 2001. aastal rääkisid inimesed oma igapäevastes vestlustes brändidest 15% ajast, siis praegu juba 37%. Veelgi huvitavam oli asjaolu, et brändidel ning religioonil on palju ühist. Martin Lindstromi neuroscience-uuringu kohaselt aktiveerivad brändid aju samu piirkondi, mis religioon, s.t mustrid, mille järgi aju „toimetab”, on brändide ja religiooni puhul kattuvad. Lisaks kattuvad religiooni ja brändi 10 tugisammast.

Palju leidis käsitlemist sotsiaalmeedia teema ning kõige olulisem tõdemus oli ehk see, et tõeline sotsiaalmeedia algab esmalt off-line’is ning alles seejärel läheb on-line’i. Seega ei ole mõtet pusida Facebookis, kui sul ei ole sisu pakkuda. Inimesed edastavad sisu vaid siis, kui see: a) määratleb tema identiteeti (s.o näitab, kes ta on), b) tekitab emotsiooni, mida ta soovib teistega jagada või c) sisaldab huvitavat informatsiooni.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700