19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Best Marketing Club #16: - Enefiti sihtgrupp maailma suurima rahvaarvuga riigis Hiinas on 40-50 inimest

Eesti Energia turundusdirektor Ranno Pajuri 18. mai Best Marketing Club'is

Kas teadsite, et ligi 70% maailma teadaolevatest põlevkivivarudest asub USA-s – naftat importivas riigis? Eestis, mida peetakse maailma kõige eesrindlikumaks põlevkivi tehnoloogiat arendavaks riigiks, on maailma põlevkivist 1,1% – ja seda on meie riigi vajadusi arvestades piisavalt, et varustada kohalikku energiatööstust.

Põlevkivist saab toota nii elektrit kui õli. Just põlevkiviõli tootmise kaudu on võimalik sellest maavarast saada enim väärtust, mistõttu on tegemist suure kasumipotentsiaaliga äriga. Seni ei ole maailmas veel ühtegi tehnoloogiat, mis oleks piisavalt töökindel, et toota õlitööstuse standardite järgi nii suurtes kogustes põlevkiviõli, et sellest võiks saada tõsine alternatiiv naftale. Eesti Energia, mis tegutseb välisturgudel Enefiti kaubamärgi all, loodab selles valdkonnas teha revolutsiooni, käivitades 2012. aastal uuel Enefit 280 tehnoloogial põhineva õlitehase, millest võib saada tehnoloogiline läbimurre põlevkiviõli tööstuses.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700