18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välireklaamifirmad viivad läbi välimeedia kontaktiuuringu ''Outdoor Impact''

Baltimaade ja maailma juhtivad välireklaamiettevõtted JCDecaux ja Clear Channel viivad maikuus 2011 Tallinnas, Riias ja Vilniuses läbi välireklaami kontaktiuuringu “Outdoor Impact“. Spetsiaalselt välireklaamile keskendunud uuringuga selgitatakse välja, kuidas välireklaami kui meediakanalit avalikus ruumis tajutakse. Saadav info aitab muuta reklaamijate jaoks välireklaami ostmisprotsessi läbipaistvamaks ja võrreldavamaks teiste meediakanalitega.

Tarbijate liikumismarsruute kaardistav trajektooriuuring viiakse läbi maikuus Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Elanike liikumisharjumuste kaardistamine sel ajal võimaldab fikseerida igapäevase marsuutidega kaasnevaid seaduspärasusi ilma, et seda mõjutaks suvepuhkuste hooaeg, jõulud ja muud mittetüüpilised tarbijate liikumisperioodid. Trajektooriuuringu viib läbi sõltumatu uuringufirma Factum Group. Uuring valmib eeldatavalt 2011. aasta lõpuks.

"Et välireklaam asub nö piirideta avalikus ruumis ja seda tarbitakse passiivselt (teiste meediakanalite tarbimine eeldab tarbijalt aktiivsust: televiisori sisselülitamist, lehe kättevõtmist jne), on seda mõõta päris keeruline. Passiivne vastuvõtusituatsioon on ka peamine lähtekoht uuringu teostamisel. Uuringuprotsess koosneb neljast osast: asukohtade klassifitseerimine, liiklusloendus, trajektooriuuring ja nähtavuse hindamine. Selle analüüsi tulemusena saab iga välireklaami pind endale nö reaalselt tõestatud kontaktide hulga. Tulevikus saame reklaamikampaaniaid planeerides rääkida mitte pelgalt pindade arvust, vaid ka välireklaami kontaktidest," selgitas JCDecaux Eesti turunduskoordinaator Katri Horma.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700