15. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jobs saadab e-lugerid kolikambrisse?

Rahvusvaheline uuringufirma Forrester Research Inc. värske uuringu andmetel hakkavad e-lugerid kaotama turgu tahvelarvutitele. Ekspertide ennustuste kohaselt ületab tahvelarvutite kasutajaskond e-lugerite oma juba aastal 2015.

Kui esimene tahvelarvuti - Apple’i iPad - mullu aprillis poelettidele jõudis, müüdi seda 88 päeva jooksul miljon tükki ning tänavused müügiennustused kõiguvad 40-45 miljoni iPadi vahel. Uuringufirma Gartner andmeil peaks tahvelarvutite müük järgmise nelja aastaga neljakordistuma ning jõudma kokku 294 miljoni ühikuni. Väidetavalt tegeleb oma tahvelseadme loomisega ka Amazon.

Kommunikatsiooniekspert Garmine Gallo on nimetanud iPadi kõige innovaatilisemaks seadmeks pärast iPhone’i ning ennustanud, et sel tootel on potentsiaali muuta kirjastus-, meelelahutus- ja meediamaailma: „Uus seade ei oleks jutuks tulnudki, kui Steve Jobs oleks pärinud oma meeskonnalt: “Kuidas luua paremat e-raamatute lugejat iPhone’ile?“. Aga Jobs küsis: “Miks puudub sülearvuti ja nutitelefoni vahepealne seadmekategooria? Mis siis, kui meie selle valmis teeksime?“ Küsimus “mis siis, kui“ tekitas arutelu: vahepealsesse kategooriasse kuuluv seade peab nii oluliste funktsioonide puhul nagu internetikülgede sirvimine, fotode vaatamine ja vahetamine ning e-raamatute lugemine nutitelefonist või sülearvutist märksa parem olema."

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700