22 september 2016
Uudised
Ainult tellijale

Vertikaalformaadis video pole enam saatanast

Social Media Week Londonis  

Ülevaade värsketest sotsiaalmeedia trendidest, millest räägiti eelmisel nädalal Londonis toimunud suursündmusel Social Media Week, millest võttis osa ka Mediabrands Digitali sotsiaalmeedia meeskonna juht Fred-Ander Pärn.

Nagu eelnevatel aastatel, oli ka seekord kõnelejate nimekiri pikk ja värvikas. Sotsiaalmeedia suurtest nimedest olid esindatud Facebook, Instagrami, NatGeo, LinkedIn, BuzzFeedi, Hootsuite jpt. Teemade hulk oli lai, fookusesse tõusis video kasutamine sotsiaalmeedias. Suures plaanis võib tõdeda, et olemuslikult on teemad sarnased mitmete varasemate aastatega (kaasamine, video ja mobiili levik, storytelling jne.), muutus on tehniliste võimaluste avardumises, mis annab üha erinevamaid võimalusi sihtrühmani jõudmiseks., kuid kas seda võimalust kasutatakse õigesti  ära? Võrreldes 2015. aastaga on videote üleslaadimise protsent veebis kasvanud üle 800, millele aitab kaasa ka Facebooki Live Video funktsioon. Viimast võimalust reklaamib ja aitab orgaaniliselt üleval hoida Facebook ise ning soovitab selle kasutamist kõigile. See on hetkel üks kuumemaid trende, millega tasub kindlasti kaasa minna. Facebooki enda sõnul saab Live Video koguni 10 korda rohkem kaasatust kui tavavideo. Häid näiteid antud formaadi kasutamisest võib leida näiteks BuzzFeed kanalitest.! Vaadates tehnoloogia arengut ning uute võimaluste tekkimist, on virtuaalreaalsus juba kohal ning esimesed pioneerid on seda ka väga edukalt sotsiaalmeedias ära kasutanud. Alustades 360 kraadi piltidest ja videotest ning lõpetades suuremahuliste projektidega. Üheks heaks näiteks on 360 kraadi video, mis lubab vaatajatel siseneda Salvador Dali maali Archeological Reminiscence of Millet’s “Angelus” värvilisse maailma ning avastada selle müstilist olemust:

Vormista tellimus kohe ja saad ligipääsu:
 • kõigile võtmega lugudele;
 • edukate kampaaniate case-study’dele;
 • raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetele;
 • turunduse TOPi andmetele ja intervjuudele;
 • bestmarketing.ee arhiivile.
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Maarit Eerme
  Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700