Autor: Helen Külaots • 12. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Natalja Piiskoppel: Turunduses sooviks rohkem näha strateegilist läbimõeldust

Natalja Piiskoppel
Natalia Piiskoppel on Eesti üks pikaajaliseima kohaliku ja välismaise töökogemusega strateege, kes töötanud varasemalt Berliinis, tänaseks jõudnud Initiative’i ketti Londonisse. Intervjuus jagab ta oma nägemust suurte turgude turunduse ja meedia erinevustest-sarnasustest.

Mis on suurim erinevus koostöös Eesti ja välisturgude (nt Saksa, UK või teised) klientidega? ligipääs ääretult lihtne ja turundustegevust peab analüüsima siiski kompleksselt - lisaks ökonomeetriale tuleb kasutada digikampaaniate analüütikat, Google trende, reaalaja müüke ja muid kättesaadavaid andmeid. Eestis on ökonomeetria vähese kasutamise taga ilmselt eelkõige kõrge hind, mis aga ei saagi meetodi kompleksust arvestades olla madalam ja on kindlasti ka õigustatud, arvestates selle potentsiaalset mõju äritulemustele. kontseptsioon, mis sisuliselt tähendab tarbijaga emotsionaalse ühenduse tekitamist läbi kultuuri, relevantsete kommunikatsiooni lahenduste ning sisu loomise (katvuse ja GRP-de asemel). Selle valguses, lähtudes minu praeguse kliendi LEGO vajadustest, huvitavad mind väga nn “kultuurilised kokkupõrked” ("cultural collisions") ehk põnevad ja ootamatud kultuurilised partnerlused brändide vahel, millest võidavad nii brändid ise kui tarbijad. Heaks näiteks on koostöö LEGO ja Turkish Airline’s vahel, mis on eriti aktuaalne enne uue LEGO filmi kinoekraanidele jõudmist järgmisel aastal, või LEGO ja Bugatti ühine kampaania, mida olen ise hiljuti lansseerinud. Sellised kampaaniad muutuvad kultuuri osaks ja kultuurile ei saa "adblocki" panna. 

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700