Aita jagada miljon eurot Global Change Award võitjate vahel

H&M Foundation kutsub jagama 1 miljoni euro suurust auhinda viie innovatsiooni vahel, mis kaitsevad planeeti ja muudavad moetööstust.

Kujuta ette jakki, mis on valmistatud linaseemnete, suhkruroo või ananasside saagikoristusjääkidest, või pinnases hõlpsasti lagunevat T-särki, mille toormeks on seeneniidistik, või rõivaid, mis mitte ainult ei näe head välja, vaid ka toidavad ja kaitsevad nahka tänu vetikatele, millest need valmistatud on. Need on vaid mõned Global Change Awardi kolmanda aasta võiduideed. 

Taaskord palub mittetulundusfond H&M Foundation publiku abi, et jagada 1 miljoni euro suurune stipendium viie võitja vahel. Hääletamine algab veebiaadressil www.globalchangeaward.com täna ja kestab 16. märtsini.

Global Change Award on loodud moetööstuse ringmajandusele üleminekut soodustavate, planeeti ja elamistingimusi kaitsvate varajase faasi innovatsioonide tagant tõukamiseks. Sellel aastal saadeti fondile 2600 ideed 151 riigist. Need esindasid väga erinevaid valdkondi, mille hulgas olid näiteks tarneahelate robootika, nanomaterjalid, bioloogilisest maailmast inspireeritud materjalid ja kantavad seadmed. Enim ideid saabus Indiast, Nigeeriast, USAst, Suurbritanniast, Rootsist, Bangladeshist, Itaaliast, Indoneesiast, Prantsusmaalt ja Pakistanist. 61% osalejatest olid naised.

Hääletamine annab unikaalse võimaluse mõjutada moetööstust ja panustada selle jätkusuutlikumasse tulevikku. Häält saab aadressil www.globalchangeaward.com anda järgnevatele ideedele:

  • Crop-A-Porter: kestlike materjalide valmistamine saagikoristusjääkidest.
  • Algae Apparel: bioloogiliste kiudude ja nahale kasuliku värvaine valmistamine vetikatest.
  • Smart Stitch: lahustuv niit, mis muudab rõivaste parandamise ja taaskasutamise imelihtsaks.
  • The Regenerator: puuvilla- ja polüesterkiudude eraldamine ja uute tekstiilkiudude valmistamine.
  • Fungi Fashion: rõivad, mis valmistatud seeneniidistikest.

“Ressursside tarbimine ja nendega ümber käimise viis on nii tänase kui tulevaste generatsioonide jaoks elulise tähtsusega. Kõik tööstusharud peavad hetkeolukorrale vastu hakkama, seda ümber mõtestama ja innovatsioonidesse panustama. Loomingulised innovatsioonid on taoliste muudatuste tegemisel võtmerollis ja kasutan võimalust õnnitleda Global Change Awardi võitjaid, kelle käes on võim aidata moestööstusel muutuda, sest nad tegelevad toodete ja ressursside ringlusesse saatmisega, mitte toodetega, millel on vaid üks elu," tõdeb H&M Foundationi juhatuse liige ja H&M Hennes & Mauritz AB tegevjuht Karl-Johan Persson.

Global Change Awardi viis võitjat valis välja rahvusvaheline ekspertpaneel. ,,Nutikad kiud, värvide ja kiudude loomine vetikatest, seentest ja saagikoristusjääkidest ning puuvilla- polüestrisegukangaste taaskasutamine - need viis Global Change Awardi võitjaideed on toonud fookusesse ringmajanduse kogu valdkonda muutva potentsiaali. Ootan innuga, kuidas need ideed tulevikus edasi arenevad," tõdeb ekpsertpaneeli liige India Vogue'i peatoimetaja Bandana Tewari.

Võidutööde tiimid ja hääletustulemused tehakse teatavaks 20. märtsil Stockholmis toimuval auhinnatseremoonial. Lisaks võidusummale saavad võitjad ligipääsu innovatsioonikiirendile, mis on loodud koostöös Accenture ja Stockholmi Kuningliku Tehnoloogiainstituudiga. Kiirendi viib võitjad Stockholmi, New Yorki ja Shanghaisse, annab oskusi, võrgustiku ja nähtavust oma ideede teostamiseks.

H&M Foundation on selle auhinna algataja ja rahastaja. Auhinda antakse välja juba kolmandat aastat ning esimesel aastal oli võitjate seas ka Eesti tiim, Ann Runneli poolt juhitud Reverse Resources.

H&M Foundation ei võta endale innovatsioonide autoriõigusi ega osakuid.

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib TURUNDUSE SPETSIALISTI

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

31. jaanuar 2019

HAVAS ESTONIA otsib LOOVKIRJUTAJAT

Havas Estonia

20. jaanuar 2019

DANSKE BANK GROUP otsib KOMMUNIKATSIOONIJUHTI Eesti filiaalis

Danske Bank AS Eesti filiaal

20. jaanuar 2019