Aasta Disaineriks 2017 valiti Helene Vetik

Aasta Disainer 2017: Helene Vetik
Aasta Disainer 2017: Helene Vetik

Eile õhtul kuulutati Eesti Disainiauhinnad 2017 galal Aasta Disaineriks Helene Vetik. Esmakordselt Eestis läks see tiitel naisele.

Hmmm Creative Studio rajaja Helene Vetik vaatab tunnustuse toonud aastale tagasi:

"Mis ma siis sellel aastal tegin. Hmmm. Disainisin ja illustreerisin oma õe Annega Vetikuga terve raamatu, kujundasin mustrid pirakale Xenia Joosti moekollektsioonile, õpetasin Tanel Veenrega EKAs aksessuaaride ja turundamise kursust, lansseerisin Aljona Eesmaaga Portail.ee portaali, millele ka kujunduse tegin, mõtlesin välja blogijate karusnahavastase liikumise Faux not Fox, vaatasin Netflixist tsirka 20 sarja, kujundasin umbes 14 mulle väga südamelähedast brändingu-identiteedi projekti, viisin Erki Pärnoja ratsutama ja disainisin tema albumi, Karl Saluveeriga re-brandisin ja viisin Pähklinäpu Soome turule, andsin käed ja jalad stilistikamaailmale, luues Lilli Jahilo lookbooke, sain võimaluse kujundada Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis näitust, käizin KENZO showl NYC's ja olin staarblogija, teenisin oma esimesed eurod fotograafina. Samal aastal kolisime Hmmmiga uhkematesse ruumidesse ja tegime oma elutööde näituse. Päris paljude nende tegevuste kohta ütlen tegelikult meie, mitte mina!"

Aasta Disaineriks valimine ja ka see, et Hmmmi disainerid Andreas Roosson ja Pamela Sume valiti Young Gun "kaheraudseks" ehk ADC*E Eesti Disainiauhinnad 2017 parimateks noorteks, tõi Helene Vetikule auhinda vastu võttes rõõmupisara silma. 

Kuidas valiti Aasta Disainerit? Kommenteerib ADC*E klubi liige ja konkursi korraldaja Janno Siimar:

"Aasta Disaineri valikul arvestatakse kindlasti ka konkursil pälvitud auhindu, kuid see ei ole määrav - pigem hindame üldist panust, kes on sel aastal ja ehk veidi varemgi olnud suure tähega Disainer. Helene on seda olnud juba aastaid ja lisaks ei ole vähetähtis ka fakt, et konkursi mõlemad Noored Püssid just tema juures lendamist harjutavad."

Tutvu Helene Vetiku (Hmmm Creative Studio) portfoolioga: www.behance.net/hmmm

Hmmm Creative Studio tiim:

  • loovjuht boss: Karl Saluveer
  • disainer boss: Helene Vetik
  • disainer: Pamela Sume
  • disainer: Andreas Roosson
  • progeja: Madis Nestor

Vaata kõiki ADC*E Eesti Disainiauhinnad 2017 võidutöid: defol.io/adcestonia/2017

ADC*E Eesti Disainiauhindade konkurss toimus tänavu juba kümendat aastat, et tutvustada ja tunnustada Eesti parimat disaini - konkursile esitati 338 tööd. 

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused