Eesti äridelegatsioon kohtus Helsingis Richard Bransoniga

Eestlased rääkisid Bransoniga arhitektuuri, kodanikuaktiivsuse ja e-lahenduste abil maailma paremaks muutmisest.

Nordic Business Forumil toimunud kohtumisel osalesid e-residentsuse programmi juht Kaspar Korjus, KODA arhitekt Ülar Mark, Teeme Ära peakorraldaja Eva Truuverk, Transferwise’i asutaja ja juht Taavet Hinrikus, Pipedrive’i kvaliteedijuht Tiit Paananen, Lingvisti asutaja ja juht Mait Müntel, Temnikova&Kasela galerii omanik ja juht Olga Temnikova, Põhjaka esindajad Ott Tomik ja Märt Metsallik ning EASi turundusjuht Piret Reinson.

Vestluse ja Eesti maitsete õhtusöögi paigaks oli Eesti arhitektide, inseneride ja visionäride loodud ja Business Insideri poolt üheks 2016. aasta üheks maailma innovatiivseimaks koduks nimetatud KODA maja.

Richard Bransonile tutvustati Eesti digiühiskonna ja ärikeskkonna digitaalseid lahendusi, e-residentsuse programmi ning eestlaste e-edulugusid nagu Skype, Transferwise, Lingvist ja Pipedrive. Eriti hästi haakusid Bransoniga keskkonnateemad - Teeme Ära laiahaardeline World Cleanup Day ja inimkeskkonna väärtustamine.   

Näitena, kuidas läbimõeldud arhitektuur saab eluasemekriisis maailmas leevendada olukorda, et näiteks Londonis jääb 250 000 eluaset aastas puudu, tutvustas KODA arhitekt Ülar Mark Bransonile KODA multifunktsionaalse liigutatava küla lahendust.

Olukorras, kus enamik maailma lukssussaari maksab vähem kui elukoht Londonis, loovad liigutatavad KODA külad võimaluse vahetada (ajutiselt) rakenduseta seisvad krundid üleöö inimsõbraliku elu- ja ärikeskkonna vastu, luues elanikele väärtusliku uue ruumi ja tõmmates tähelepanu investorite ja arendajate seas.

Mis ühendas kõiki äridelegatsioonil osalejaid oli see, et tegemist ei olnud ainult heade ideede või kontseptsioonidega, vaid toimivate ettevõtmistega - esimene KODA küla maailmas avati Tallinnas tänavu 26. septembril. 2018. aasta näeb järgmise, juba rohkem kui 60 majaga küla loomist Zaha Hadid Architects arendatavale alale Tallinna sadamas.

Mere puiesteel KODA külas toimetavad igapäevaselt Eesti Disaini MajaKodasema arhitektid ning KODA Stay majutus

EAS-i eestvedamisel loodi eestlaste ning maailma ühe mõjukaima persooni ning ettevõtja vahel väärtuslik kontakt. Hoiame pöialt, et alustatud vestlused jätkuvad.

Fotod: Erlend Štaub
Tekst: Mairi Hüüdma, KODA

P.S. Hea ülevaate Londonis toimuvast ja sellega kaasnevatest mõjudest eri eluvaldkondadele saab SIIT.

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CITY KLIIMA OÜ otsib KÜTTESEADMETE MÜÜGIJUHTI

Finesta Baltic OÜ

24. august 2018