Digitegu 2016 parim mobiilne rakendus: ERRi laste õhtujutud

Jaanus Lillenberg ERRist auhinda vastu võtmas
Jaanus Lillenberg ERRist auhinda vastu võtmas

ERR lõi lastele unejuttude rakenduse, et lapsed saaksid igal ajal muinasjutte kuulata. Rakendus on tasuta ning sobilik nutitelefonidele ja tahvelarvutitele.

Taustainfo:

Vikerraadios on aastakümneid igal õhtul kõlanud laste unejutt. Sellega on üles kasvanud 2 kui mitte 3 põlvkonda. Teist sellist lastele suunatud nii kaua püsivat saadet Eesti meediamaastikul pole. Raadiokuulamise harjumus aga on vähenemas ja lapsed kasutavad nutiseadmeid, lisaks on väga raske igal õhtul õigel kellaajal raadio ees olla. Selleks otsustati luua õhtujuttde rakendus, et muinasjutte saaks kuulata igal ajal.

Töö eesmärk:

1. Tuua väga head õhtujutud lasteni nutiseadmetes.
2. Ühendada väärt sisu lahti lineaarmeedia (raadio) piirangutest.
3. Pakkuda lastele lisaks juttudele lihtsat meelelahutust juttude kõrvale – rakenduses saab puzzlesid kokku panna.

Kampaania tulemused:

ERR ei opereeri ärimaastiku mudelite järgi, seega polnud äpi eesmärk raha teenida. Mõõdetav tulemus on allalaadimiste arv

• Allalaadimiste arv (rakenduste puhul): 23500 (esialgne eesmärk 3000)
• Kasutajate reiting (rakenduste puhul): 4.56

Kuigi äpp on juba mõnda aega väljas, toimub siiski kogu aeg uusi installeerimisi, nt viimase 30 päeva jooksul üle 500.

Kokku on jutte Vikerraadio koduleheküljelt ja Õhtujuttude äpi kaudu järelkuulatud 1 848 667 korda. Kõige populaarsemad on Charles Perrault' muinasjutud "Saabastega kass" ja "Tuhkatriinu ehk Kristallkingake", kolmandal kohal on "Muinasjutt põikpäisest eeslist", seejärel tulevad "Punamütsike", "Jack ja oavars", "Oravakesed Ott ja Olle", "Okasroosike" ja "Inetu pardipoeg".??

Õhtujuttude äppi lisatakse pidevalt lugusid juurde. Näiteks on viimati lisatud Astrid Lindgreni raamatu "Bullerby lapsed" 11 osa (loeb Ines Aru) ning Hugh Lofting'i "Doktor Dolittle" 6 osa (loeb Ago-Endrik Kerge). Ka on nüüdsest olemas Kairi Loogi raamatu "Piia Präänik kolib sisse" 15 osa (loeb Ülle Kaljuste).

Õhtujutu rakendus valmis koostöös Balti Filmi-ja meediakooliga. Idee pakkus välja Andres Jõesaar ja edasiarenduse tegid Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia tootmise õppekava tudengid oma kursusetöö ühe osana. Tudengite juhendaja on ristmeedia lektor Alessandro Nani ja tehniliselt teostas Tarmo Saluste.

Konkursile Aasta Digitegu esitati tänavu 70 tööd. Võitjad selguvad 3. - 4. novembril Tallinnas toimuval Eesti digitaalturunduse aastakonverentsil Best Internet 2016.

Digitegu tunnustab eelkõige digitaalturunduse tulemuslikkust – sest digiturunduses on kõik mõõdetav. Digitegu konkursi korraldajaks on 5. aastat järjest Best Marketing. Best Internetil pärjatakse Eesti digivaldkonna parimaid juba alates aastast 2009, mil Best Marketing korraldas esimest korda koos ADC*Estoniaga Eesti Internetiauhind nimelist konkurssi.

Konkurssi korraldab Best Marketing (Äripäev AS).

Jaanus Lillenberg ERRi tööd esitlemas
Jaanus Lillenberg ERRi tööd esitlemas

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

IDEA otsib AD-d

Idea Group

25. november 2018

JOTEL LTD is looking for a SALES MANAGER

Finesta Baltic OÜ

16. november 2018