Disainerid otsivad eeskujulikke hankeid

Eesti Disainiauhindade raames antakse esmakordselt välja auhinnad kategoorias "Parim hange/konkurss", et leida ning esile tuua viimase aja parimad hanked.

„Ohoo! Riigihange! Küll on lahe!” on laused, mida ükski disainer või muu loovala tegija pole ilmselt kunagi ilma irooniata välja öelnud. Sama reaktsioon järgneb ka muudele hangete, konkursside ja võistuloomistega seonduvale. On selge, et klient peab kuidagi valima ja konkurents ongi valus ning tihti ka ebaõiglane, kuid me oleme veendunud, et ka sellist kõrvutamist on võimalik teha hästi.

Eesti Disainiauhindade raames antakse esmakordselt välja auhinnad kategoorias "Parim hange/konkurss", et leida ning esile tuua viimase aja parimad hanked. Þürii vaatab hanketingimusi, ülesandepüstitusi, þüriide koostamist ning valikukriteeriumeid ja ka kõiki teisi olulisi detaile, et leida need näited, mida teistele eeskujuks tuua.

Kategooria þürii koosneb juristist, disainerist ja kliendi esindajast, lootuses, et kolme peale õnnestub selgeks vaielda, mis punktid ja praktikad on need, mis ühtepidi tagavad kliendi kaitstuse, kuid samas austavad ka tegijat.

See on esimene kord, kui (vähemalt loovtöö kontekstis) sellist kõrvutamist üritatakse. Loovtöö ongi kohati subjektiivse väärtusega ning luua alati vettpidavat standardit on ilmselgelt väga raske, kui mitte võimatu. Siiski oleme kindlad, et on olemas võtted, mis on paremad kui teised, et on olemas tehnikaid, mis töötavad kindlamalt kui teised.

Saada oma hange meile hindamiseks!

Þürii on aus, karm, õiglane, põhjalik ja mõistev. Iga osaleja saab þürii tagasiside ja hinnangu ning võitjad ka laiema tunnustuse, kuid olulisim väärtus on esimene alus parimate praktikate kogumile, et järgmistel tegijatel oleks lihtsam vältida vigu ja suuremaid möödalaskmisi. Me usume, et hange ja konkurss on täiesti ok viis endale loovtegijaid valida, kuid seda peab tegema hästi.

Kriteeriumid ja alamkategooriad.

Þürii ülesanne on vaadata kõiki laekunud töid ning kõrvutada neid tuginedes kolmele kriteeriumile:

1) Kas antud hange täidab oma eesmärki;

2) Kui hästi on koostatud tingimused ja ülesandepüstitus ja hindamiskriteeriumid;

3) Kui hästi on tasakaalus kliendi ning tegijate huvid.

Ehk kokku võttes: kui suure tõenäosusega saadakse hanke tulemusena see, mida sooviti. Võib juhtuda, et tekib alamkategooriaid ning þürii jätab endale õiguse sellised luua, et veelgi täpsemalt tunnustada häid näiteid.

Esita oma töö kuni 15. augustini defolio keskkonnas: defol.io/eda/2016graafilineveeb 

Janno Siimar, ADC*Estonia

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

IDEA otsib AD-d

Idea Group

25. november 2018