Autor: Silja Oja • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krista Kalbin valiks 2014. aasta turundusteoks Toiduliidu kampaania „Soeta eestimaist, toeta eestimaist“

Möödunud aasta turundustegudele tagasi mõeldes tooksin esimesena välja Toiduliidu poolt algatatud kodumaise toidu toetuskampaania, mille tulemuseks oli see, et eestimaise kauba eelistajate hulk kasvas hüppeliselt 88%-le, ütles Valio turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin.

Möödunud aasta turundustegudele tagasi mõeldes tooksin esimesena välja Toiduliidu poolt algatatud kodumaise toidu toetuskampaania peale Vene impordikeelu jõustumist augustis. „Soeta eestimaist, toeta eestimaist“ kampaania kutsus kõiki tarbijaid kodumaiseid tootjaid aitama läbi kohaliku toidukauba eelistamise ning selle üleskutse levitamisega liitusid mitmed ministrid, avaliku elu tegelased, ajakirjandus jne. Tulemuseks oli see, et eestimaise kauba eelistajate hulk kasvas hüppeliselt 88%-le, ehk tasemele, mida viimati nägime aastal 2007. Hästi ajastatud, hea sõnumi ja missiooniga kampaania on olnud suurte muutuste perioodil abiks kõigile Eesti toidutootjatele.

Möödunud aastast on mulle meelde jäänud veel ABC Kinga vastakaid arvamusi tekitanud kingakandjaid võrdlev kampaania ning uutest tootelansseeringutest minuni 2014.a. teises pooles jõudnud Taxify äpp. See on lihtsalt geniaalne toode ning teeb elu palju mugavamaks: näiteks pole ma alates äpi allalaadimisest enam kordagi taksot telefoniteel tellinud. Olen ka taksojuhtidelt hinnangut küsinud, kui suur osa tellimustest läbi Taxify tuleb ning vastuseks on olnud ca 75%. See üks äpp on muutnud kardinaalselt Eesti taksondusturgu ning sunnib senist ärimudelit kiirkorras ringi mängima, seda kõike ilma suure reklaamita, pelgalt kasutajalt-kasutajale levivate positiivsete soovituste kaudu.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700