Autor: Silja Oja • 29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab EXPO Milano 2015 Eesti paviljoni arhitektuurikonkurss

EAS koostöös Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas välja idee-, arhitektuuri- ja sisekujunduskonkursi Eesti paviljoni rajamiseks Itaalias toimuval EXPO Milano 2015 maailmanäitusel. Osaleda saavad arhitektuuri, reklaami ja loometegevusega seotud ettevõtted, tähtaeg on 31. oktoober.

„Milano ja Lombardia piirkond, kus toimub maailmanäitus, on Euroopa üks neljast suuremast majandusmootorist. Meie paviljoni eesmärk on lisaks üldisele ja kultuurilisele tutvustamisele tuua Eestisse rohkem turiste, anda võimalusi Eesti eksportijatele müüa rohkem oma kaupu ja teenuseid ning ärgitada välisinvestoreid looma Eestisse kõrge lisandväärtusega töökohti,“ selgitas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. „Eesti paviljoni idee- ja arhitektuuriline lahendus peaks olema inspireeritud Eesti kultuurist, teadusest, majanduslikest saavutustest ning väljendama kõike seda, mis on Eestis unikaalset ning mis kõnetaks Itaalia kohalikke elanikke ja maailma üldsust,“ toonitas Hirvoja. 

Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist 31. oktoobrini Milanos. EXPO seekordseks peateemaks on toit ja eluenergia, rõhuga säästlikkusel ja innovatsioonil. Itaalia ootab EXPO-t külastama 20 miljonit inimest, lisaks 1 miljard virtuaalset külastajat. Eestile on EXPO-l broneeritud 1010 ruutmeetrine ala, mille leiab idapoolsest sissepääsust teisena. Eesti naabriteks EXPO-l on Omaani ja Venemaa paviljonid. Kogu EXPO maa-ala laiub 935 600 ruutmeetril.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700