2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wisemedia.ee avas Eesti esimese partnerturunduse võrgustiku

Wisemedia.ee (RSM OÜ) avas 29. oktoobril Eesti esimese partnerturunduse ehk affiliate marketing võrgustiku. Nüüdsest on kõikidel Eesti turundajatel, kodulehe- ja blogiomanikel esmakordne võimalus maksimeerida tulusid läbi affiliate turunduse. Wisemedia partneriks on üks kõige innovatiivsemaid ja mujal maailmas laialt kasutatud affiliate platvorme. Wisemedia väljatöötatud võrgustikuga on tänaseks teiste seas liitunud Cherry.ee, Raha24, Netimarket, Dnatest, Kasko.ee ja Hindareklaami turundusblogi.

Affiliate marketing ehk partnerturundus on internetiturunduse liik, kus ettevõte tasustab oma koostööpartnereid nende turundustegevuse kaudu iga potentsiaalse kliendi poolt sooritatud konkreetse tegevuse eest. Nendeks tegevusteks võib olla nende veebilehe külastamine, e-maili aadressi salvestamine või ostu sooritamine. Partner ehk affiliate on ettevõttele kui müügiagent, kes tema tooteid või teenuseid oma veebilehe kaudu enda lugejatele soovitab. Econsultancy statistika järgi teenib USAs iga viies affiliate marketingiga tegelevatest partneritest peaaegu 600 000 EEKi kuus ehk rohkem kui 7,2 miljonit krooni aastas.

RSM OÜ turundusjuhi Lauri Plato sõnul on affiliate marketing kõige silmapaistvam internetiturunduse liik ja see on tänu oma kõigile osapooltele kasuliku ülesehituse tõttu kasvav trend. Affiliate marketing on väga levinud USAs ja Lääne-Euroopas, kus peaaegu iga suurem ettevõte ja kaubamärk pakub oma affiliate lahendust. Affiliate turunduse kogumaht ulatus 2008. aastal Econsultancy andmetel orienteeruvalt 24 miljardi Eesti kroonini.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700