Viimase 12 kuu palgakärped väikseimad Eestis, suurimad Lätis

CV-Online'i poolt üheaegselt kõigis Baltimaades läbi viidud raamatupidamise ja turundusspetsialistide palgauuringust selgus, et viimase 12 kuuga on netopalgad Eestis langenud vähem kui lõunanaabritel. Eestis on viimase 12 kuuga raamatupidajate palk langenud 3% ja turundajatel 6%, Leedus vastavalt 10% ja 15% ning Lätis 15% ja 30%. Erinevus on ka tööandja poolt tasutud koolituste osas. Kui Eestis on viimase aasta jooksul tööandja kulul koolitust saanud ligi 60% spetsialistidest, siis Leedus ja Lätis vaid 40%.

Märgatavalt väiksemat palgakärbet viimase 12 kuu jooksul Eestis võib põhjendada kiirete kärpimisotsuste tegemisega majanduskriisi algusperioodil 2008. aasta lõpus ja 2009 aasta alguses. Lätis ja Leedus on muutused toimunud valulikumalt ning viiteajaga ja see kajastub palkade languses alles praegu. Töötasu muutused turunduses ja raamatupidamises näitavad hästi üldisi trende stabiilse

TÄISPIKKUSES NÄEVAD SEDA LUGU
BEST MARKETINGI PREMIUM-SISU TELLIJAD

  • best-marketing.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

IDEA otsib AD-d

Idea Group

25. november 2018

HANSAPOST otsib TURUNDUSSPETSIALISTI

Hansapost OÜ

02. detsember 2018