(Sisuturundus) Meediaagentuuri Initiative raadiouuring teeb tagasivaate jõuluaega

Kaidi Reedi, Initiative
Kaidi Reedi, Initiative

Meediaagentuur Initiative otsis jaanuaris vastust küsimusele, kui edukaks osutus Star FM-i jõuluraadio 2017.

Kuna Kantar Emor oli just sel ajal oma metoodikat uuendamas ja kuulatavuse uuringut läbi ei viidud, otsustas Initiative jaanuaris ise küsimusele vastuse saada. Selleks viidi internetis perioodil 10.-24. jaanuar 2018 läbi uuringu (valim 1000 vastajat, esinduslik Eesti 18-74-aastase elanikkonna suhtes vanuse, soo, rahvuse ja piirkonna lõikes), kus küsis varasemalt ja detsembris kuulatud raadiojaamade kohta.

Selgus, et StarFM’i jõuluraadiot kuulas pea iga kolmas ehk 32% 18-74-aastasest eestimaalasest, mis tähendas suurima kuulatavusega jaama positsiooni. Kui tavapäraselt kuulab StarFM-i ühena põhilistest raadiojaamadest iga neljas nimetatud sihtrühma liige, siis oli kuulajaskonna tõus igati arvestatav. Seda enam, et 44% kuulas Star FM’i episoodiliselt ehk oma lemmikraadiojaamale lisaks. Enamuse tõusust moodustasid eestlased, kelle hulgas tõusis detsembris StarFM’i kui peamise raadiojaama kuulamine 31%-lt 41%-le. 

Star FM programmijuhi Allan Vinogradov kommenteerib, et AC (adult contemporary) formaadiga raadiojaama "100% jõuluraadioks" muutmine detsembris on mujal maailmas olnud suur edulugu, tõstes mõnede jaamade kuulatavust sel perioodil lausa mitmeid kordi. “Hindan väga Initiative’i ametialast huvi, kes viis läbi jõuluraadio uuringu. Uuringu positiivsed tulemused kinnitavad, et jõuluraadio tuleb sel aastal uuesti,” lubab Star FM’i programmijuht.


Kaidi Reedi
Initiative’i eri- ja neurouuringute juht

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib TURUNDUSE SPETSIALISTI

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

31. jaanuar 2019

DANSKE BANK GROUP otsib KOMMUNIKATSIOONIJUHTI Eesti filiaalis

Danske Bank AS Eesti filiaal

20. jaanuar 2019