(Sisuturundus) Andrus Reinsoo: Anna oma sisuturundus­artiklitest välja raamat

Andrus Reinsoo
Andrus Reinsoo

Seda ei juhtu trükimaastikul tihti, et konkurendid käed löövad ja teineteise tugevusi sõbralikult tunnustavad. “Telli kasvõi iga kliendileht erineva nimega, see käib kiirelt ega maksa rohkem kui tavatrükk. Olgu tiraaži suurus 1 või 30000 – no problem!” ütlevad trükikoostöö algatajad Andrus Reinsoo ja Margus Liivamägi.

“Trükised on turundusmaailmas läinud nii innovaatiliseks, me pidime leidma viisi, kuidas klient saaks oma ideed ühes kohas ellu viia.” Turvaline Tallinna Raamatutrükikoda, kelle müüki ja arengut juhib uuendusmeelne Margus Liivamägi ja digitrükimaailma lipulaev Dipri on leidnud teineteist koostöös ja tahavad seda ka reklaamimaailmale kuulutada.

Trükkimise uus normaalsus – kasvõi iga raamatukaas erineva kujundusega!

Margus Liivamägi
Margus Liivamägi

Margus: Jah, erineva ilmega raamatud on uus normaalsus. Aga trükikoda pole pelgalt enam koht, kust ainult klassikalisi raamatuid saab tellida. Kombineerisime oma tootmisbaasid ja nüüd on võimalus teostada kõike, mida
ühel turundajal vaja võiks minna, piirid on kadunud. Telli mis iganes stiilis trükiseid ja just sellises koguses nagu soovid.

Andrus: Soovid näiteks tiraaži raamatuid, mis on osaliselt mustvalged ja pehmete kaantega, osaliselt värvilised ja kõvade kaantega – saab tehtud! Või näiteks tellid 1000 ajakirja, millest 100 on personaliseeritud sõnumiga. Meie koostöö eesmärk ongi see, et kliendil oleks mugav. Et ühest kohast saaks täispaketi kätte.

Miks mitte anda oma sisuturundusartiklitest välja raamat, mida klientidele kinkida. Või kaanetada aastaaruanded ja muud koporatiivsed trükised viisakasse vormi. Skandinaavias on see tavapärane, et moe-  või elustiiliajakirja parimad palad koondatakse ja neist tehakse kõvade kaantega trükk. Sellised signatuurväljaandeid on teinud ka ilu- ja rõivabrändid, mööblitootjad, sisustuspoed jne. Teeme kõiki trükiseid ka väikses mahus.

Tallinna Raamatutrükikojas trükitud Jaanus Vaiksoo raamatust "Kolm sügist" valmis Dipris raamatu kaanekujundusega märkmik
Tallinna Raamatutrükikojas trükitud Jaanus Vaiksoo raamatust "Kolm sügist"...

Margus: Erinäoliste, kliendi profiilile vastavate brošüüride, voldikute või personaliseeritud kliendilehtedega saavad turundajad pakkuda isiklikku lähenemist, mis on praegusel ajal kuum trend. See on huvitav ja eristuv brändikommunikatsioon.

Üks väike üleskutse turundajatele! Näita meile oma tavalisi trükitooteid, me teeme nendest uuenenud, värskemad versioonid, mis on personaliseeritud ja muutuva sisuga. Või kui tahaksid midagi huvitavat ja pilkupüüdvat teha, aga pole ideid, tule meie juurest läbi, arutame. Mõtleme koos midagi välja.

Ajakiri CoFounder - põhitiraaž tehti otsetrükis, aga kahesajale ajakirjale pandi igale erinev kaanepoiss. Tegemist oli Helsingis toimunud startupinduse messiga “Slush", kus esimesel messipäeval tehti pildid ja järgmisel päeval olid juba ajakirjad messil kohal
Ajakiri CoFounder - põhitiraaž tehti otsetrükis, aga kahesajale ajakirjale...

Erilahendus valmis 1 minutiga

Dipri trumbiks on kindlasti mugav iseteeninduskeskkond ja digitaalne trükimasin, mis teeb toote valmis 1-minutiga,”” ütleb Andrus. Olgu selleks raamat, ajakiri, visiitkaart või mis iganes muu trükis. Pole mingi probleem teha valmis ka terve tiraaž ajakirju, mille igaühe kaas on erineva kujundusega. Lisaks aitame optimeerida kulusid, sest enam pole vaja toota lattu seisma – toodame vajaduspõhiselt. Väärtusahel on täiuslik – kliendi jaoks on alati toode olemas, sest loome minutiga trükisele uue elutsükli. Märksõnad on siin kulude kokkuhoid ja kiirus.”

Tallinna Raamatutrükikoda on tegutsenud üle 30 aasta. “Meil on kogenud profid ja kvaliteetse trükkimise jaoks kõik vajalikud masinad. Saame toota väga suuri tiraaže. Anname ka head nõu, kuidas turundaja ideed tehniliselt sobivaks lihvida,” lisab Margus.

Pöffi kataloog, mida oli võimalik tellida personaliseerituna mitmes eri versioonis vastavalt tellija rahakotile - mustvalgene või värvilisena. Põhitiraaž trükiti TRTs, vajaduspõhine personaliseeritud trükk Dipris.
Pöffi kataloog, mida oli võimalik tellida personaliseerituna mitmes eri...

Andrus ja Margus teevad koostööd, sest nad on leidnud, et võidurelvastumine ei vii kuhugi. “Oleme jõudnud koostööühiskonda ja leiame, et meil on lausa kohustus Eesti trükimaastikku arendada, et klientidel oleks kogu aeg uuendusi,” ütleb Margus.

Trükihuntide kingitus Eesti sajandaks juubeliks on see, et nad teevad raamatud kiiremini ja rohkem kättesaadavaks. “Lugege raamatuid,” ütlevad Margus ja Andrus.

“Pakume välja lahtiste uste päevad, kus reklaamirahvas võib tulla ja uudistada, mida me oskame. Andke teada, saatke näidisfail oma tootest meile iseteeninduskeskkonda ja kohapeal võime juba reaalset kvaliteeti hinnata.”

BOONUS! “Kes soovib seoses Eesti 100 temaatikaga mingit trükist teha, saab märtsi lõpuni allahindlust!”

Andrus Reinsoo, Dipri
andrus.reinsoo@dipri.ee

Margus Liivamägi, Tallinna Raamatutrükikoda
Margus@trt.ee

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib TURUNDUSE SPETSIALISTI

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

31. jaanuar 2019

HAVAS ESTONIA otsib LOOVKIRJUTAJAT

Havas Estonia

20. jaanuar 2019

DANSKE BANK GROUP otsib KOMMUNIKATSIOONIJUHTI Eesti filiaalis

Danske Bank AS Eesti filiaal

20. jaanuar 2019