25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiimi ajurünnak mere kaldal aitab tulevikus rohkem raha teenida

Sügis saabus sel aastal varakult. Inimesed naasevad olematust suvest kontorisse. Mõte ei jookse, kohanemine vajab aega. Kuidas tuua rutiinsesse kontoriellu uut hingamist?

Millenniumilasteks ristitud põlvkonda on raske motiveerida monotoonselt üheksast viieni kontoris tööl käima. Aina kiirem elutempo sunnib uueneva maailmaga kohanema, edu nõuab uusi lahendusi ja üha paindlikumat mõtlemist. Seetõttu lubab järjest rohkem ettevõtteid teha tööd kodus. Samas on aeg-ajalt hea osaleda ettevõtte tegemistes ja proovida töötamist hoopis teistsuguses keskkonnas. Selleks korraldatud strateegiapäev, hoogtöönädal või lühem väljasõit loodusesse võivad tuua uusi ideid paremaks edasiliikumiseks, aidata analüüsida laienemisplaane või hoopis ettevõtte turundust.

Leia hea partner

Roosta Puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk teab omast kogemusest, kuidas teine keskkond võib koolitusele või muule ettevõtmisele hoogu juurde anda. „Meeleoluka puhkuseteenuse pakkuja peab looma väärtust, mis aitab teistel raha teenida,” toob tegevjuht kõige olulisema välja. Õnnestumise võti on tema sõnul leida ettevõttele paindlik partner, kes teeb täpselt nii palju ja täpselt nii, nagu parajasti vaja.

Roosta Puhkeküla turundusjuht Ann Buht täiendab, et loomekriisid pole haruldased ja lisaks tavapäraste suvepäevade korraldamisele tuntakse huvi, kuidas oma meeskond Roostale tööle tuua.

Eriti mugav on selliseid väliüritusi nautida siis, kui meeskonnale on korraldatud n-ö täispakett: majutus, toitlustus, meelelahutus. Või tulla kogu perega ja kui üks täiskasvanu peab tööd tegema, siis samal ajal hoolitsetakse tema kaasa ja laste eest. Hea, kui valikus on mitmeid variante – näiteks tube nii ühele-kahele inimesele kui ka suuremaid maju tervele perele või meeskonnale.

Ilus loodus on lisaboonus –  meel puhkab, segajaid on vähem ja keskenduda lihtsam. Peale väsitavat tööpäeva on hea lõõgastuda ennast liigutades: discgolf, matkarajad, suplus meres, ratsutamine - kerge füüsiline koormus tuleb kõigile kasuks.

Kuhu selline väljasõit korraldada?

Mõlemad ettevõtlikud naised rõhutavad, et õnnestunud töine väljasõit on kinni õiges kohas. “See võiks jääda peakontorist maksimaalselt pooleteise tunnise autosõidu kaugusel,” soovitab Sieberk. Siis on see piisavalt kaugel, et inimestel puuduks motivatsioon õhtul koju sõita, samas piisavalt lähedal, et ei hirmutaks kurnav logistika. “Roosta eelis on suurus, siia saab 60 liikmelise meeskonnaga tulla, majutust suudame pakkuda 300 inimesele. Siin on eraldi majad, mis on üksteisest piisavalt kaugel, samas mugavalt lähedal. Inimestele on raske selgitada, et meil männimetsas mere kaldal on pea alati hea ilm ja ka päike enamasti paistab,” selgitab ta. See annab võimaluse keskenduda ühele asjale, olla üheskoos ja samas tagada vajadusel privaatsus.

Seejuures toob Sieberk välja, et klassikalised suvepäevad pole sama, mis töösessioon välikontoris. “Suvepäevadel on rõhk siiski lõõgastusel ja tihti puudub neil töine osa,” selgitab ta ja kinnitab, et „teisest õhust“ on kasu ka siis, kui tulla kolmeks päevaks. Ka viiepäevane töine puhkus pole mõeldamatu.

Kuigi hästi korraldatud väljasõit võib tunduda liigse luksusena, kaaluvad mitmed väikesed kasud kulud üles. “Selline välikontorisessioon tasub ette võtta pikemaid hüvesid silmas pidades. Projekt saab kiiremini valmis, lõpptulem on parem, meeskond suhtleb tihedamalt. Boonuseid, miks head juhid võiks n-ö välikontorit kasutada, on mitmeid,” lisab ta. Peale selle on see ka hea võimalus uute meeskonnaliikmete kiireks integreerimiseks.

Mis on mis?

Roosta Puhkeküla ‘’Kontor looduses’’ on looduslähedane, eraldatud ning turvaline töökeskkond, kus argimured saavad lahendatud ja keskenduda saab tööle.

Roosta Puhkeküla asub Läänemere kaldal põlistel Rannarootsi aladel. Puhkust saab nautida männimetsa eraldatuses, samas on kompleksis olemas ka konverentsikeskus. Puhkekülas on mugavad majad, tehnikaseadmetega varustatud tööruumid (võimalus valida ruume nii klassikalise kontori stiilis kui ka mõne uuendusliku lahendusega), maitsev söök ning rohkelt lisategevusi.

Uuri lisaks ning küsi pakkumist!

[email protected]

525 6699

www.roosta.ee

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700