8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti jaama ootepaviljon – iseloomuga hoone ajaloo keerisest

Alates selle aasta 1. aprillist kuni 28. veebruarini 2018 on Balti jaama ootepaviljon avatud ning siin on võimalik korraldada firmapidu, tooteesitlust, kontserti või muud erilist sündmust kas suuremale või väiksemale seltskonnale.

Balti jaama ootepaviljoni näol on tegu tugeva ajalootaustaga hoonega, kus on selle sajandi alguses tegutsenud pikalt ka turg. Aastakümnete jooksul on hoonet räsinud erinevad ajad, kuid nüüd on käes hetk, mil hoone on täielikult renoveeritud ning valmis eriilmeliste sündmuste võõrustamiseks.

Tegemist on endise linnalähirongide ootepaviljoniga, mis ehitati 1965. aastal. Avaras, ülalt kaarakendega valgustatud paviljonis asusid algselt istekohad ja piletikassad. Tegemist on paigaga, kus sulanduvad kokku ajalugu, ühelt poolt Kalamaja tänapäeva ja hipilikkust siduv ning teisalt Vanalinnaga ääristuv miljöö. Piirkonnast leiab nii kaasaegseid tehnikavõimalusi kui ka nupukaid lahendusi.

Balti jaama ootepaviljon mahutab püstijalaüritustele kuni 500 külalist, pidulike laudade ümber või teatristiilis aga on võimalik end mugavalt tunda kuni 300 külalisel. Ruudukujuline renditav pind on põrandaplaaniga umbes 600m2, sopilised abiruumid ja mitmetasandiline ruumilahendus võimaldavad muuta iga sündmuse omanäoliseks.

Fantaasia, mis ei tunne piire

Alates selle aasta 1. aprillist kuni 28. veebruarini 2018 on Balti jaama ootepaviljon avatud ning siin on võimalik korraldada firmapidu, tooteesitlust, kontserti või muud erilist sündmust kas suuremale või väiksemale seltskonnale.

Tõepoolest, vastrenoveeritud hoones sai juba 2016. aasta lõpul korraldada mõne kuu vältel sündmusi, kuid nüüdseks on lõpule jõudnud renoveerimisprotsessi teine, põhjalikum etapp ning ootepaviljonis on uuendatud kogu kompleks alates suurest saalist kuni uute tualettide, garderoobi ning muude abiruumideni. Tänaseks on taastatud hoone algupärane seis ning korda on tehtud tehnilised kommunikatsioonid, majaesine terrass, kogu fassaad ja uhke betoonpõrand. Samuti on välja lõhutud 1990ndatel ehitatud ajutine vahekorrus, mille tulemusena on taas avanenud kaunis kuplialune ruum.

Tegu on eksklusiivse „loo, mida tahad“ stiilis sündmuspaigaga, mida hiljem samal kujul kasutada ei saa – see on kättesaadav vaid nüüd, siin ja praegu. Olemas on lukustatavad abiruumid ja garderoobipind, samuti on olemas küte, üldvalgustus, tualettruumid ning elektrivool. Balti jaama ümbruses on olemas parkimisvõimalused, sündmuspaik on mugavalt ligipääsetav nii jala kui ka ühistranspordiga.

Tipptasemel tehnilised lahendused

Nagu öeldud, on ootepaviljonis 300 m2 pinda laekõrgusega 7 m ning 300 m2 pinda laekõrgusega 3,5 m. Sissepääsud paiknevad kahes küljes – raudtee perroonidelt ja bussijaama poolt, lisaks niinimetatud meeskonnauks, mida saab kasutada hõlpsaks ning inimesi hajutavaks sissepääsuks ka suurematele seltskondadele ning sündmust teenindavale personalile. 0-korrusel asuvad lukustatavad abiruumid, garderoob ning renoveeritud WC-d. Olemas on elektrivool 4 tk 4 x 63A CEE, samuti Internetiühendus 1GB nii üles- kui allalaadimisel kogu hoone ulatuses. Ootepaviljon on püsiva küttega, olemas on üldvalgustus ning kõik muu, mida sündmuse korraldamiseks vaja. Piire siin ei tunta – sestap pole imestada, et siin toimuvad mitmed selleaastased innovaatilised kultuuri-, moe- ja tehnikasündmused. Kui soovid koostööpartneritele, klientidele või headele sõpradele-tuttavatele jätta sündmusest unustamatu mulje, tasub uurida täpsemalt Balti jaama ootepaviljoni kohta.

KOMMENTAAR

Aivar Kuusk, Kuusk OÜ:

Balti jaama ootepaviljoni puhul on kõige suuremaks plussiks selle hoone taust – läbi ägeda loo, tunde, et tegu on iseloomuga hoonega, on seda hea kliendile tutvustada. Lugu loob lisaväärtust.

Samuti paviljoni paiknemine – tegemist on Kalamaja tänast arengut arvestades väga hea asukohaga. Renoveeritud Balti jaama ootepaviljon annab piirkonnale juurde palju ning jääb meelde.

Lisaks on alati väljakutse leida juba paarisadat, kui rohkemaid inimesi mõnusalt ära mahutavaid hooneid. Ja seda mitte vaid peamist ruumi arvestades. Mööda ei saa vaadata ka tõigast, et renoveerimise käigus on uuendatud hoone tagalaruumid. Nii esinejate, korraldajate kui külaliste jaoks tähendab see palju.

Pean tõdema, et kui esmalt olin ka ise ootaval seisukohal, kuidas hoones akustiline pool kõlab, siis nüüd võin öelda, et kui hoone on dekoreeritud – kangad, vaibad – siis on ka akustiline pool hea.

Ja muidugi rongilogistika – seda võimalust lihtsalt peab ära kasutama meeldejääva sündmuse osana! Oleme korraldanud arvukalt väga ägedaid jõulupidusid, mis on alguse saanud soliidselt hoone kupli all ning lõppenud rongis.

Tiina Talumees Couture show DECO 22. nov 2017
Foto: Kalev Lilleorg

Anton Jegorov, Videal Production:

Oleme aidanud teostada mitmete sündmuste tehnilisi lahendusi ja võin kinnitada, et Balti jaama ootepaviljon on sündmuste korraldamiseks väga hea paik nii loominguliselt kui tehniliselt. Ruumil ei ole erilisi piiranguid ees, saab korraldada nii konverentse kui firmapidusid. Ruum on võimalik katta väga lihtsalt ümberringi musta moltoniga, mis tagab ruumis hea akustika ja annab võimaluse kontrollida ruumis nii valgust kui ka ruumi väljanägemist. Lava paigutuse osas on ruum paindlik ega sea fantaasiale erilisi piiranguid. Ülemine rõdu serv annab hea võimaluse paigaldada sinna kerge vaevaga valgustehnikat ja luua ruumis sobivat meeleolu. Valge kumer lagi annab valguskunstnikele väga hea võimaluse teha ilusaid ruumikujundusi, sinna saab tekitada vastavalt sündmuse meeleolule erinevaid kujunduslahendusi. Samuti oleme edukalt projitseerinud ettevõtete ja sündmuste logosid. 

Helitehniliselt oli tegu küll esialgu päris põneva väljakutsega, sest ruumi kaja on väga suur ja seal helindamine tundus keeruline. Täna, kui seal on paigas ruumi seinte ääres mustad moltonid on seal tehtud nii diskosid, konverentse, kui esinenud jazz ja popansamblid, võib julgelt väita, et see ei ole selle ruumi probleem.  Parimad kogemused on kindlasti acapella kontserditest, näiteks Estonian Voices jt.

Vaata: www.baltijaam.ee/#eriuritused

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700