Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elamusstuudio – meeskond, kus ka võimatumad ideed saavad tõelisuseks

Mihkel Lubi, Elamusstuudio
Soovid kogeda midagi uskumatut? Korraldada asutusesiseselt või headele koostööpartneritele ürituse, mis paneb külalised ahhetama? Katsetada tehnilisi ja loomingulisi võimalusi, mis tunduvad esmapilgul teostamatud? Siis vajad koostööpartnerit, kes toetab, mõistab ja julgeb suurelt unistada.

www.elamusstuudio.ee 

Elamusstuudio on juba kümmekond aastat tegutsenud ning omal alal alati veidi tulevikutuultes olev ning värskeid ideid kokku koondav üritusturundusfirma, mille tiim ei lakka jätkuvalt kliente üllatamast ning piire kompamast.

Uus algus – nii sisus kui vormis

Elamusstuudio tegevusvaldkondade hulka kuulub erinevate ürituste läbiviimine – aidatakse alates ideest kuni teostuseni korraldada nii töiseid kui pidulikke ettevõtmisi - erinevaid kliendiüritusi, vastuvõtte, konverentse. Kaasa lüüakse messide korraldamisel messibokside disaini ja ehituse poolega, aidatakse suvepäevade korraldamisel ning ollakse igati olemas klientidele muude turundus- ja reklaamtegevuste planeerimisel, teostamisel ning lahenduste leidmisel.

Õlg on alla pandud ka keerulisematel tehnikaalastel tooteesitlustel ning tutvustustel. Aidatakse välja mõelda ja teostada erinevaid promolahendusi ka jaepindadel ja kaubanduskeskustes, koolitatakse selle tarbeks professionaalset esitlustiimi ning hoitakse silm peal, et seatud müügieesmärgid saaksid täidetud. Kindlasti ei ole siinkohal eesmärgiks läbi viia vaid tuntud ja turvalisi poedegustatsioonilaadseid lahendusi, vaid pakkuda kliendile lisaväärtust, rõhuda pigem kvaliteedile kui kvantiteedile ja suurendada seeläbi müüki – tooteesitluse tiimidesse kuulub üle 100 liikme ning  tiimid paiknevad nii Tallinnas kui Tartus.

Et kaasata oma tiim partnerlussuhetesse, alustati alates jaanuarist 2017 taas Elamusstuudio OÜ nime all – uued osanikud on ettevõtte töötajad Mihkel Lubi, Taavi Esperk ja Helen Soodla ning Ambient Marketing. Värske juhatuse moodustavad Mihkel Lubi ja Helen Soodla. Elamusstuudio kuulub jätkuvalt ka Eesti Turunduskommunikatsiooni Agentuuride Liitu.

Kogemused, mis muudavad üritusturundust

Elamusstuudio meeskond koosneb turundusmaastikul pikaajaliselt tegutsenud ning tunnustatud  liikmetest. Tänaseks on kokku saanud tiim, kes täiendab ning mõistab üksteist poolelt sõnalt ning on loonud Elamusstuudiost just sellise üritusturundusfirma nagu see täna on. Igaühe kogemused ja kontaktid on ainulaadsed – nii nagu on seda ka Elamusstuudio.

Elamusstuudio põhitiim koosneb viiest inimesest, kuid olenevalt üritusest kaasatakse projekti lisaks just nii palju häid koostööpartnereid ning Elamusstuudio enda promootoreid kui vajadust on. Korraldustiim võib nõnda lõppeks koosneda mitmekümnest inimesest, kel kõigil oma vastutusala ning ülesanded.

Elamusstuudio tiim

Ettevõtte juhina tegutseb jätkuvalt Elamusstuudio tegemisi algusaastatest saati vedanud Mihkel Lubi, kes on ühtlasi suurosanik ning juhatuse liige. Mihkel jagab oma teadmisi ning koolitab noori lisaks Elamusstuudios tegutsemisele ka EBSis nii Tallinnas kui Helsinkis. Nagu ta ise ütleb, on lisaks tänastele tegemistele oluline kasvatada juurde ka tulevikutegijaid, järelkasvu. Elamusstuudios on nii mõnigi nutikas praktikant saanud hindamatu kogemuse ning astunud esimesed sammud üritusturunduse vallas.

Helen Soodla on ehe näide sellest, kuidas suure tahtmise korral on kõik võimalik. Helen alustas Elamusstuudios promootorina, kuid olnud viimased 5 aastat vastutav promotsiooni- ja aktiivmüügi projektide eest ning jõudnud uues ettevõttes ka juhatusse. 

Taavi Esperk on Elamusstuudio üks osanikest ning lisaks projektijuht. Taavil on seljataga pikk üritusturunduse kogemus, ta on tegutsenud varem Broadline`s ning on seotud ka kõikide suuremate – näiteks SEB Tallinna Maraton, SEB Maijooks jne -  spordiürituste korraldamisega.

Janika Jaago on juba varasest noorusest olnud seotud spordiürituste korraldamisega, tegutsenud aastaid PR valdkonnas ning üks neist vahvatest noortest, kes jäi Mihklile silma otse loengusaalist. Tänasel päeval jagab Janika ideid ja maid Elamusstuudios projektijuhina tegutsedes.

Kalle Kamenev annab omapoolse panuse Elamusstuudio tegemistesse tehnilise managerina, vastutades ürituste tehnilise laitmatu korralduse eest. Nagu ka Helen, alustas Kalle kunagi Elamusstuudios promootorina.

Uuel pinnal – uus hingamine

Elamusstuudio kontorisse astudes lippavad koheselt vastu looduslikud stressimaandajad – kaks vahvat neljajalgset sõpra, kellele lisandub veel kaks ja kaks. On traditsioon, et olenevalt päevast lubatakse siin kontorisse kaasa võtta ka lemmikuid.

Igapäevaselt jagatakse kontoripinda erinevate toredate koostööpartneritega, kel pole omavahelisi seoseid ega kohustusi, kuid kes täiendavad üksteist, tekitavad hea sünergia ning loovad üheskoos lennukaid ideid. Üksteist täiendatakse valdkonniti  - põimunud on üritusturundus, videoproduktsioon ja reklaam. Lisaboonusena on vajadusel olemas käe-jala juures just need, kellele loota ja tuge saada, kui mõni erilahendust vajav projekt uksele koputab.

Kesklinna lähistel paiknevas kontorihoones on ennast sisse seadnud lisaks Elamusstuudiole Babahh Media OÜ, Team America OÜ, Factory Advertising OÜ ning Protone OÜ. Lisaks lisavad vürtsi ja segasummasuvila tunnet freelancerid ning unustada ei saa ka mõnusat kodust fotostuudiot, kus toimuvad tihtipeale kas võtted või pildistamised. Siin ei ole miski võimatu! 

KOMMENTAARID

Heddy Ring, Telia toetustegevuste juht:

Elamusstuudio puhul üllatab ikka ja jälle nende ideelahenduste kreatiivsus. Nad suudavad pakkuda sündmustele põnevaid ja unikaalseid promotsioonilahendusi, viia need väga kvaliteetselt ja vajadusel ka ülikiiresti ellu ning on end tõestanud igati usaldusväärse koostööpartnerina.

Elamusstuudio on üks meie pikaajalistest partneritest ning aidanud meid suuremate ja  väiksemate promotsiooniürituste ja erinevate Telia toetusprojektide raames. Näiteks oleme osalenud oma väljapanekutega  mitmetel Eestis toimunud konverentsidel ja muusikaüritustel. Üheskoos viisime eelmise aasta alguses aga ellu mahuka sisekommunikatsiooniprojekti  - Telia uue brändi lansseerimise.

Berit Brant, Paulig Professionali turundusjuht Baltikumis:

Pauligi ja Elamusstuudio koostöö on kestnud juba enam kui 10 aastat ning selle aja vältel oleme koos ellu viinud nii väiksemaid kui suuremaid projekte – tooteesitlused, tARTuFFi ja PÖFFi kohvilounge’d, Paulig Coffee Truck ning rahvusvahelise koolitusvideo filmimine on vaid mõned neist. Tänu heale sobivusele ja pikaajalisele koostööle oleme saavutanud suhte, mis põhineb usaldusel ja teineteisemõistmisel, mis omakorda hõlbustab ja kiirendab kogu tööprotsessi. Koostööpartnerina hindan nende professionaalsust, loovust, innovaatilisust, organiseeritust ja energiat, mida nad endaga kaasa toovad. Nad saavad suurepäraselt hakkama olukordades, kus aeg on limiteeritud või ilmnevad ettenägematud takistused.

Piret Kull,  Tartu Kaubamaja ja Viimsi Keskuse turundusjuht:

Elamusstuudio on olnud Tartu Kaubamaja keskuse pikaajaline koostööpartner eelkõige tänu professionaalsele suhtumisele ja suurepärastele erilahendustele. Ürituste korraldamine eeldab koostööpartneri täielikku usaldamist, kuna korraldamise ja läbiviimisega on seotud palju erinevaid osapooli ning juhtuda võib sõna otseses mõttes kõike. Mihkel ja teised on aga alati tõestanud, et suudavad igas olukorras säilitada rahuliku meele ning vajadusel luua kiired uued lahendused. Tartu Kaubamaja ja Elamusstuudio sõnavarasse ei kuulu fraasid – „ei saa“ ja „ei ole võimalik“!

Andres Vaab, Red Bull:

Red Bull on Elamusstuudioga koostööd teinud juba üle kümne aasta. Isiklikult sain Elamusstuudioga tuttavaks aastal 2008, kui toimus Red Bull X-Border ning hetkeseisuga ka senini meie suurim ühisprojekt Red Bull Lennupäev. Meie jaoks on kõige olulisem, et me oleksime oma koostööpartneritega ühel lainel ning mõlemad saaksid aru ürituse eesmärgist ning ka oodatavast tulemusest. Kuna Red Bulli üritused on tihtipeale mingi twistiga ning nõuavad ka tavapäratuid lahendusi, hindan väga Elamusstuudio panust kaasa mõelda ning leida lahendusi ka kõige hullumeelsematele ideedele. Siiani pole veel kuulnud, et miski oleks võimatu ning alati on jäänud mulje, et neile meeldib ka endale väljakutseid esitada. Kindlasti peame oluliseks ka tiimi ning kõigi nende aastate jooksul oleme kokku puutnud ainult väga toredate ja vahvate inimesega Elamusstuudios.

www.elamusstuudio.ee  

www.facebook.com/Elamusstuudio

Vaata „Käpad tööl” videost, millised koerad Elamusstuudios tööl käivad

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700