19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ROI: Parimad jõulukingid on praktilised

Kairi Välling
Telli kingitus õigeaegselt ja saada see aegsasti välja, sest pikkadeks pühadeks kontorisse seisma jäänud juustukomplekt ei üllata saajat enam sugugi positiivselt.

Kingituste valimisel kehtib reegel „Mida varem, seda parem“. Ehk et umbes kaks kuud enne jõulukingituste jagamist on väga õige aeg nendega aktiivselt tegeleda. Eriti käib see firmade kohta, kelle tellitavad kogused on suured ja kes soovivad spetsiaalselt neile valmistatud kingitusi. Sel aasta aitab jõulukinke valida ROI suurkliendi projektijuht Kairi Välling.

Kiireim viis tulemuseni jõuda – võtke ühendust projektijuhiga

Kingituste valimisel osalevad tavaliselt, olenevalt kingituste saajast, kas firma juhid, büroojuhid, turundusjuhid või personalitöötajad. Kõige kiirem ja lihtsam on seda teha koos reklaamkingituste firma projektijuhiga, kellel on kingituste valimise valdkonnast pikad kogemused ja kes aitab jõuda kõige kiiremini sobiva lahenduseni. Aastaid ühe projektijuhiga tööd tehes tekib parem teineteisemõistmine ja arusaam, mida klient soovib ning millised on tema firma väärtused.

Alati on abiks, kui firmal endal on kindel visioon võimalikest kinkidest, kuid ka ideede puudusel leitakse kindlasti üheskoos suurepärased kingitused. Hea võimalus mõtete värskendamiseks on külastada ROI suurt näidistesaali, kus on sel aastal eraldi ka jõulutoodete väljapanek.

Mida varem tellida, seda muretum ja soodsam

Varakult tellimise eeliseid on mitu – kindlasti suurim on see, et saab olla rahuliku südamega, et kingid saavad enne soovitud tähtaega valmis ja ei pea viimasel hetkel selle pärast muretsema. Teiseks saab varakult tellides teha custom made tooteid, mis muudavad kingituse omanäoliseks ja väldivad olukorda, et mõni teine firma teeb samasuguse kingi.

Eelis on ka valiku ja hinnaklassi osas, sest enne jõule juhtub tihti, et populaarsemad tooted saavad Euroopa ladudest otsa ja valikuvõimalus aheneb. Tehasetoodete puhul peaks arvestama, et tootmisaeg ja transport kokku võivad võtta aega kuni kaks kuud! Samas on kataloogist toodete valimisel tarneaeg vaid üks nädal ja kuna ROI-l on Tallinnas suur trükikoda erinevate trükivõimalustega, saame tootele logo panekul olla väga operatiivseks partneriks.

Jõulukingid on taas moes

Viimaste aastate trend on näidanud, et jõulukingitused on taas moodi tulnud. Isegi siis, kui firma otsustab põhirõhu panna näites jõulupeole, tehakse ka selles kontekstis väiksed kingitused, mis oleks toredaks meenutuseks peost.

Kingisaajate osas võib julgelt öelda, et töötajatele ja partneritele või klientidele tehtavad kingitused jagunevad pooleks, sest ühtviisi tähtsad on ju nii oma firma inimesed kui ka kliendid. Erinevus on siiski kinkides: töötajatele julgetakse teha personaalsemaid ja praktilisemaid kingitusi ning klientide ja partnerite puhul otsitakse universaalsemaid lahendusi, mis oleks kõikidele sobilikud.

Parimad kingid on praktilised ja söödavad

Märksõnaks igasuguste kinkide puhul on praktilisus, sest keegi ei taha kingitust, mis jääks kapinurgale või sahtlisse seisma. Jõulukingituste puhul võib julgelt öelda, et viimaste aastate trend on kõikvõimalikud söödavad kingitused, olgu selleks näiteks lõikelauakomplekt juustu ja juustumoosiga, piparkoogivormid koos piparkookidega või vürtsikomplekt maitseainetopsidega. Teine trendikas teema on kõikvõimalikud tehnikavaldkonna tooted. Viimased 3-4 aastat on väga populaarsed olnud akupangad ja sel aastal on näha selget trendi, et otsitakse tooteid, mis on juhtmevabad – olgu selleks kõrvaklapid, arvutihiir või kõlarid. Just nende tehnikavaldkonna toodete näitel on hea rõhutada ka kvaliteedi olulisust, sest üha enam otsitakse ja leitakse võimalusi, et valida pisut kallim, kuid see-eest kvaliteetsem kingitus. 

Personaalne kättetoimetamine vs kuller

Ajaliselt valib enamik firmadest oma klientidele kingituste kättetoimetamiseks aja, mis jääb 1-2 nädalat enne jõulupühasid. Väiksemate firmade puhul tehakse seda personaalselt, kuid suuremad firmad valivad mahtudele viidates reeglina kohaletoimetajaks kulleri. Sel puhul saab jälle abiks olla reklaamkingituste firma, kes komplekteerib ja pakib kingid ning saadab kulleriga laiali. Oma  töötajatele antakse kingitused tihtipeale kätte vahetult enne jõule, kuid ka sel puhul ei tasu jätta tellimist viimasele hetkele, sest õigeaegne kingituste valimine ongi ainus viis vältida seda, et kingituste üleandmine hiljaks ei jääks.  Ükskõik kas kingid saadetakse laiali kulleriga või personaalselt üle andes, tasub ikka mõelda sellele, mida pakk täpselt sisaldab. Näiteks pikkadeks pühadeks kontorisse seisma jäänud juustukomplekt ei üllata saajat enam sugugi positiivselt.

Põhireegel on ikkagi see, et kingituste tegemisel ei ole reegleid ning mida erilisem ja heas mõttes hullumeelsem idee teil on, seda personaalsem ja meeldejäävam on lõpptulemus!

Kontakteeru Roi meeskonnaga: 

[email protected]

+372 668 0222www.roi.ee

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700