7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Networking konverentsil – tehnoloogia teeb selle lihtsaks!

Foto: Egert Kamenik
Erinevate küsitluste kohaselt on üks olulisemaid põhjuseid äri- ja erialakonverentside külastamiseks suhtlemine ja networking. Taaskohtumine juba tuttavate ja uute inimestega võib anda uusi mõtteid ning avada uksi.

Konverentside korraldajad kogu maailmas pingutavad sobivate tingimuste loomise nimel kõvasti. Oleme Orangetime meeskonnaga aastaid ürituste loomisel tehnoloogiavõimalusi katsetanud ning näeme, et need on abiks ka konverentside edukamaks muutmisel.

Kui sageli oled isegi leidnud ennast lappamas mõne konverentsi külaliste nimekirja ja arutlemas, kellega sealt tuttavaks saada ja suhelda sooviks. Kas on juhtunud, et tegelikult ei õnnestu soovitud inimestega kohtuda või oli kokkusaamine liialt põgus, et sellest mingi jälg jääks?Uue inimesega tutvudes on ühiste teemade leidmine keeruline, eriti ärivälistes asjades. Aga kui me teaksime oma vestluskaaslasest pisut enam kui tema nimi ja ametikoht? Näiteks huvialad või eesmärgid?Ühe lahenduse pakub välja soomlaste poolt loodud keskkond Brella. Piisab vaid oma sisselogimisest ja juba avanevadki Su ees kõik teised külalised, kes networkist huvitatud. Osalejad saavad sinna kirjutada lühidalt oma taustast, huvidest, loomulikult ka märkida mis eesmärgil ja milliste inimestega nad tutvuda soovivad. Tarkvara analüüsib osalejate soove ning pakub välja need, kes võiksid huvi pakkuda. Kui oled leidnud huvipakkuva konverentsikülalise, saad saata talle ettepaneku tutvumiskohtumiseks. Kui teine osapool tutvumissoovi aktsepteerib, ongi teil kokku lepitud omavaheline kokkusaamine.

Foto: Egert Kamenik

Konverentsikorraldaja eraldab üritusel eraldi nummerdatud lauad, kuhu kohtumised määratakse. Iga kohtumise jaoks projekteeritakse näiteks 10-minutine ajavahemik, mis on esmatutvuseks optimaalne. Konkreetne asukoht ning ajalimiit võimaldavad külalistel teha enesele selge graafik oma kohtumistega ning soovi korral need ette valmistada. Etteplaneeritud kohtumised on konstruktiivsed, eesmärgistatud ja tulemuslikud ning viivad tihtipeale edasiste kontaktide jätkumiseni.

Eestis kasutati Brella networking-keskkonda esmakordselt konverentsil “Nordic Digital Day 2016” ning selle rakendamine osutus edukaks. Ühepäevasel konverentsil toimus ligi 30 edukat eelplaneeritud kohtumist. 30 kohtumist, see tähendab, et ca 20% külastajatest said uusi kontakte, mõtteid ja ideid ning sellest saab alguse nii mõnigi huvitav koostöö. Konverentsikülastajad võtsid uue võimaluse kergesti omaks ja kasutasid pakutava võimaluse ära.

Foto: Egert Kamenik

Kliendi kommentaar: poolt välja pakutud Brella lahendus sobis selleks hästi ning olime üllatunud kui populaarseks see võimalus juba esimesel katsetamisel osutus. Moodne network-lahendus pälvis külatajate poolt palju positiivset tähelepanu.

Katrin Hänni, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium: Nordic Digital Day on  Põhjamaade esinduslikeim e-valitsemise praktikaid käsitlev konverents. Varasemate aastate külastajate tagasisidest saime teada, et neil oleks huvi senisest rohkem kontakte luua ja suhelda. Orangetime

Autor: Jüri Luud

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700